Natto Sfermentowana Soja Bio 110 G Kępice

4,34
31 opinii

Ekologiczna SOJA (NATTO) - NATTO, to pochodząca z organicznej uprawy, niemodyfikowana genetycznie soja, która została poddana naturalnej fermentacji za pomocą bakterii Bacillus Subtilis Natto. Pochodzące z Japonii natto zyskuje coraz większą popularność także w Europie, głównie ze względu na swoje …

od 20,74 Najbliżej: 46 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Ekologiczna SOJA (NATTO) - NATTO, to pochodząca z organicznej uprawy, niemodyfikowana genetycznie soja, która została poddana naturalnej fermentacji za pomocą bakterii Bacillus Subtilis Natto. Pochodzące z Japonii natto zyskuje coraz większą popularność także w Europie, głównie ze względu na swoje wyjątkowe właściwości odżywcze. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Natto powinno być przechowywane w lodówce, w temperaturze 5-7 °C. Zaleca się spożycie natto w ciągu 2, napóźniej 3 tygodni, ponieważ żywe bakterie powodują ciągłe dojrzewanie produktu, który w efekcie znacznie wzmacnia smak i aromat. Natto powstaje poprzez dodanie do ugotowanej soi bakterii Bacillus natto. Podczas fermentacji powstaje enzym nattokinaza, który ma właściwości rozrzedzające krew, więc zapobiega zakrzepom tętnic. Natto jest naturalnym środkiem leczniczym, który podobnie jak aspiryna, chroni układ krwionośny przed zatorami, nie ma jednak skutków ubocznych, które powodują niektóre farmaceutyki. Soja, jak wiadomo, jest źródłem naturalnych fitoestrogenów, których spożywanie przez kobiety w wieku menopauzalnym, może złagodzić nieprzyjemne dolegliwości.  Dzięki fermentacji soi, fitoestrogeny, które się w niej znajdują, mają lepszą biodostępność i są dzięki temu lepiej wchłaniane. Oprócz tego, natto uzupełnia nasze jelita w naturalne bakterie probiotyczne chroniąc  przed patogenami cały organizm, wspomagając odchudzanie oraz przeciwdziałając zaparciom. Eko liść reprezentuje certyfikat rolnictwa ekologicznego. Obowiązuje on w Unii Europejskiej. Mianem żywności ekologicznej, nazywanej również organiczną lub bio, pochwalić się mogą jedynie produkty, których co najmniej 95% składników produkowana jest metodami ekologicznymi. Ekologiczna produkcja żywności gwarantuje: 0% sztucznych konserwantów i stabilizatorów 0% wzmacniaczy smaku, zapachu 0% napromieniania promieniami jonizującymi

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Natto
Rodzaj
  • Rośliny strączkowe
Waga (g)
  • 110
Liczba sztuk w opakowaniu
  • 1
Cechy
  • Produkt ekologiczny

Opinie Natto Sfermentowana Soja Bio 110 G Kępice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,34 na podstawie 31 opinii
  • Andrzej
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    OK tonie perfumy, ocenie powinny podlegać inne cechy
  • Andrzej
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    OK
    • jakość
    • aromat
    • smak
  • r...d
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Opakowanie nienaruszone.Waga się zgadza.
  • j...t
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    polecam 100%, nie kłamią , są prawdziwi
  • Casey
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    samo zdrowie