Podlaskie Mąki Mąka orkiszowa razowa typ 2000 Bio 1kg Kazimierza Wielka

4,75
12 opinii

Mąka Orkiszowa Razowa BIO Podlaskie Mąki Ekologiczne pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, …

od 14,84 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mąka Orkiszowa Razowa BIO Podlaskie Mąki Ekologiczne pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Maki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb. Masa netto: 1000 g Składniki: mąka orkiszowa* razowa, ekologiczna 100% * składnik pochodzący z upraw ekologicznych Jednostka certyfikujaca: PL-EKO-07 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Kraj pochodzenia: Polska Informacje dla alergików: produkt zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości sezamu, soi oraz orzechów. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1400 kJ/ 330 kcal Tłuszcz: 2,5 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g Węglowodany: 63,6 g - w tym cukry: 1,3 g Białko:13,3 g Sól: 0,03 g Przepis na chleb orkiszowy razowy Zaczyn: 100 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Razowej, 150 g wody, 100 g aktywnego zakwasu orkiszowego. Przygotowanie zaczynu należy zacząć około 36 godz. przez pieczeniem. Do aktywnego zakwasu należy dodawać w 3-ech równych odstępach czasu ( co 8 godzin), równe części mąki i wody tak aby otrzymać ciasto zakwaszone. Po przygotowaniu odstawić na 12 godzin. Składniki na ciasto: cały zaczyn, 350 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Razowej, 250-280 g wody, 1 łyżeczka soli . Przygotowanie: zaczyn oraz wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i odstawić na dwie godziny do wyrośnięcia. W tym czasie należy odgazować ciasto dwa razy. Po 2 godz. ciasto przełożyć do natłuszczonej blachy, uformować i odstawić pod przykryciem na 2 godz. do ponownego wyrośnięcia. Następnie wsunąć ciasto do piekarnika rozgrzanego do 230 st. C i piec 15 min. Po 15 min. temperaturę obniżyć do 200 st. C i piec kolejne 15 min. W razie potrzeby można dopiec chlebek bez formy jeszcze kilka minut. Producent: BioLife Sp. z o.o. ul. Miodowa 17 17-100 Bielsk Podlaski

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • BioLife
Rodzaj
  • Orkiszowa
Waga (g)
  • 1
Cechy
  • Produkt ekologiczny
Typ produktu
  • Mąka
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Bio

Opinie Podlaskie Mąki Mąka orkiszowa razowa typ 2000 Bio 1kg Kazimierza Wielka

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,75 na podstawie 12 opinii
  • Bożena
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Mąka jest drobno mielona, bardzo dobrze sprawdza się w wypiekach. Polecam
  • Bartek
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    ok
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Spełnia moje oczekiwania. Szczerze polecam.
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Uwielbiam pełnoziarnistą orkiszową
  • k...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Mąka do wypieku chleba
    • aromat
    • jakość
    • smak