Podlaskie Mąki Ekologiczne Mąka Orkiszowa Chlebowa Typ 750 Bio 1Kg Kazimierza Wielka

4,85
26 opinii

Mąka Orkiszowa Chlebowa BIO TYP 750 Podlaskie Mąki Ekologiczne pochodzące z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymają produkt …

od 14,96 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mąka Orkiszowa Chlebowa BIO TYP 750 Podlaskie Mąki Ekologiczne pochodzące z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymają produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów. Na każdym z opakowań mogą Państwo znaleźć inny przepis na tradycyjny Polski Chleb. Masa netto: 1000 g Składniki: mąka orkiszowa chlebowa typ 750, ekologiczna 100% * składnik pochodzący z upraw ekologicznych Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE Kraj pochodzenia: Polska Informacje dla alergików: produkt zawiera gluten. Może zawierać śladowe ilości sezamu, soi oraz orzechów. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1416 kJ/ 334 kcal Tłuszcz: 2 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g Węglowodany: 65,8 g - w tym cukry: 0,6 g Białko: 13,6 g Sól: 0,1 g Przepis na chleb orkiszowy jasny Zaczyn: 75 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Chlebowej TYP 750, 100 g wody, 50 g zakwasu żytniego. Składniki na zaczyn dokładnie wymieszać i pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej na ok. 12 godzin. Składniki na ciasto: cały zaczyn z dnia poprzedniego, 500 g Podlaskiej Mąki Ekologicznej Orkiszowej Chlebowej TYP 750, 275 g wody, 2 łyżeczki soli, 30 g miodu. Przygotowanie: zaczyn oraz wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą. Całość dokładnie wymieszać ( wyrobić). Po wymieszaniu przełożyć do pojemnika wysmarowanego olejem i odstawić na około 3 godziny do wyraźnego wyrośnięcia w temp. pokojowej. Po około 3 godzinach przełożyć ciasto do ponownego wyrośnięcia w pokojowej temperaturze na ok. 2-3 godz. Następnie należy rozgrzać piekarnik do temperatury 230 st. C, włożyć do niego wyrośnięte ciasto uprzednio usuwając folię spożywczą. Piec w temp. 230 st. C, włożyć do niego wyrośnięte ciasto uprzednio usuwając folię spożywczą. Piec w temp. 230 st. C przez około 10 minut. Po 10 min obniżyć temperaturę do 200 st. C i piec jeszcze około 35 min.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • BioLife
Rodzaj
  • Orkiszowa
Waga (g)
  • 1
Cechy
  • Produkt ekologiczny
  • Produkt wegański
Typ produktu
  • Mąka

Opinie Podlaskie Mąki Ekologiczne Mąka Orkiszowa Chlebowa Typ 750 Bio 1Kg Kazimierza Wielka

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,85 na podstawie 26 opinii
  • Ewa
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Chlebek wyszedł dużo lepszy niż zazwyczaj
  • Ala
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Mąka najwyższej jakości.
  • Zdzisław
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    smaczny chleb z tej mąki.
  • Ewa
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Mąka orkiszowa ok.
  • d...k
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Doskonała jakość