Browin Chlorek Wapnia Do Sera 10g Kazimierz Dolny

Chlorek wapnia do sera - 10g Browin Browin Jakość produktu: ⭐⭐⭐⭐⭐ Do serowarstwa – produkt niezbędny przy stosowaniu mleka niskopasteryzowanego i mleka świeżego o niskiej zawartości wapnia. Większa wydajność produkcji sera – chlorek wapnia wpływa na lepszą krzepliwość mleka, zwięzłość skrzepu i …

od 3 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Chlorek wapnia do sera - 10g Browin Browin Jakość produktu: ⭐⭐⭐⭐⭐ Do serowarstwa – produkt niezbędny przy stosowaniu mleka niskopasteryzowanego i mleka świeżego o niskiej zawartości wapnia. Większa wydajność produkcji sera – chlorek wapnia wpływa na lepszą krzepliwość mleka, zwięzłość skrzepu i jego obróbkę. Łatwiejsze cięcie skrzepu – zwarty skrzep łatwiej jest pociąć, co zwiększa zdolność obkurczania się ziarna serowego. Wysoka jakość – oferowany chlorek wapnia posiada atesty spożywcze, jest bezpieczny dla zdrowia. Do piwowarstwa – chlorek wapnia nadaje piwu miękki, pełny, stabilny smak oraz przyczynia się do flokulacji białek. Chlorek wapnia to środek stosowany w serowarstwie w celu zwiększenia wydajności produkcji sera. Jest to dodatek niezbędny, gdy korzystamy z mleka niskopasteryzowanego lub świeżego o niskiej zawartości wapnia. Chlorek wapnia polepsza konsystencję i krzepliwość mleka. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu. Dzięki chlorkowi wapnia skrzep serowarski jest bardziej zwarty i łatwiej ulega obróbce, co wpływa na zwiększoną łatwość obkurczania ziarna serowarskiego. Nasz produkt ma wysokie stężenie 94-96% i jest bardzo wydajny. Opakowanie wystarcza na 100-142 L mleka. Spożywcza jakość oferowanego chlorku wapnia sprawia, że przy odpowiednim dozowaniu korzystnie wpływa on na przyswajanie wapnia przez organizm. Dodatkowo jest to środek, który znajdzie zastosowanie również w piwowarstwie między innymi w celu nadania pełnego, stabilnego smaku. Dawkowanie:Chlorek wapnia należy stosować w proporcji 0,7-1 g (szczyptę) chlorku wapnia na 10 L mleka. Sposób użycia:Zalecaną ilość chlorku wapnia rozpuść w 50 ml letniej, przegotowanej wody i wlej do mleka. Produkt należy dodać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi i podpuszczką. Stosować zgodnie z dawkowaniem producenta — nadmiar chlorku wapnia może przyczynić się do gorzkiego smaku wyrobu. UWAGA: Działa drażniąco na oczy. W przypadku dostania się do oczu należy ostrożnie przemywać je wodą przez kilka minut. masa netto: 10 g Cechy produktu: Długość: 12 cm Wysokość: 18 cm Wydajność: na ok. 100 -142 L mleka Przeznaczenie: do sera Kod producenta: 411214 Producent: BROWIN Nasze certyfikaty: