Browin Chlorek Wapnia Do Sera 100g Kazimierz Dolny

4,5
1 opinia

Chlorek wapnia do sera - 100g Browin Browin Jakość produktu: ⭐⭐⭐⭐⭐ Do serowarstwa – produkt niezbędny przy stosowaniu mleka niskopasteryzowanego i mleka świeżego o niskiej zawartości wapnia. Większa wydajność produkcji sera – chlorek wapnia wpływa na lepszą krzepliwość mleka, zwięzłość skrzepu i …

od 7,40 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Chlorek wapnia do sera - 100g Browin Browin Jakość produktu: ⭐⭐⭐⭐⭐ Do serowarstwa – produkt niezbędny przy stosowaniu mleka niskopasteryzowanego i mleka świeżego o niskiej zawartości wapnia. Większa wydajność produkcji sera – chlorek wapnia wpływa na lepszą krzepliwość mleka, zwięzłość skrzepu i jego obróbkę. Łatwiejsze cięcie skrzepu – zwarty skrzep łatwiej jest pociąć, co zwiększa zdolność obkurczania się ziarna serowego. Wysoka jakość – oferowany chlorek wapnia posiada atesty spożywcze, jest bezpieczny dla zdrowia. Do piwowarstwa – wapnia nadaje piwu miękki, pełny, stabilny smak oraz przyczynia się do flokulacji białek. Duże opakowanie, ekonomiczny wybór – 100 g produktu wystarcza na 1000 – 1400 L mleka i jest znacznie tańsze od mniejszych opakowań. Chlorek wapnia to środek stosowany w serowarstwie w celu zwiększenia wydajności produkcji sera. Jest to dodatek niezbędny, gdy korzystamy z mleka niskopasteryzowanego lub świeżego o niskiej zawartości wapnia. Chlorek wapnia polepsza konsystencję i krzepliwość mleka. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu. Dzięki chlorkowi wapnia skrzep serowarski jest bardziej zwarty i łatwiej ulega obróbce, co wpływa na zwiększoną łatwość obkurczania ziarna serowarskiego. Nasz produkt ma wysokie stężenie 94-96% i jest bardzo wydajny. Opakowanie wystarcza na 1000-1420 L mleka. Spożywcza jakość oferowanego chlorku wapnia sprawia, że przy odpowiednim dozowaniu korzystnie wpływa on na przyswajanie wapnia przez organizm. Dodatkowo jest to środek, który znajdzie zastosowanie również w piwowarstwie między innymi w celu nadania pełnego, stabilnego smaku. Dawkowanie: Chlorek wapnia o stężeniu należy stosować w proporcji 0,7-1 g (szczyptę) chlorku wapnia na 10 L mleka. Sposób użycia: Zalecaną ilość chlorku wapnia rozpuść w 50 ml przegotowanej wody i wlej do mleka. Produkt należy dodać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi i podpuszczką. Stosować zgodnie z dawkowaniem producenta — nadmiar chlorku wapnia może przyczynić się do gorzkiego smaku wyrobu. UWAGA: Działa drażniąco na oczy. W przypadku dostania się do oczu należy ostrożnie przemywać je wodą przez kilka minut. masa netto: 100 g Cechy produktu: Długość: 12 cm Wysokość: 18 cm Wydajność: na 1000-1420 L mleka Przeznaczenie: do sera Kod producenta: 411215 Producent: BROWIN Nasze certyfikaty:

Opinie Browin Chlorek Wapnia Do Sera 100g Kazimierz Dolny

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,5 na podstawie 1 opinia
  • w...9
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dopoiero dostałem,