OlVita olej z kiełków pszenicy tłoczony na zimno, nieoczyszczony 100ml Katowice

4,77
15 opinii

Olej z KIEŁKÓW PSZENICY 100% olej z KIEŁKÓW PSZENICY tłoczony na zimno, nieoczyszczony. Olej z kiełków pszenicy otrzymywany jest z zarodków ziaren pszenicy, które zawierają do 17% oleju o wysokiej zawartości NNKT (kwas linolowy 52 - 60%, kwas oleinowy 24 – 28%). Olej z kiełków pszenicy jest jednym …

od 23,75 Najbliżej: 42 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Olej z KIEŁKÓW PSZENICY 100% olej z KIEŁKÓW PSZENICY tłoczony na zimno, nieoczyszczony. Olej z kiełków pszenicy otrzymywany jest z zarodków ziaren pszenicy, które zawierają do 17% oleju o wysokiej zawartości NNKT (kwas linolowy 52 - 60%, kwas oleinowy 24 – 28%). Olej z kiełków pszenicy jest jednym z najzasobniejszych olejów pod względem zawartości witaminy E ( 150 mg/100g produktu). Witamina E odgrywa istotną rolę w naszym organizmie, dlatego powinniśmy dbać o to, aby systematycznie dostarczać ją w naturalnej postaci. Warto zauważyć iż witamina E syntetyczna jest dwa razy mniej skuteczna od naturalnej. Naturalna witamina E potocznie nazywana jest witaminą młodości i płodności. Wykazuje pozytywne oddziaływanie na skórę, opóźnia procesy starzenia. Jako witamina rozpuszczalna w tłuszczach odpowiada za ochronę błon biologicznych. Jej niedobór w znacznym stopniu osłabia funkcję fibroblastów, co skutkuje zwiększonym rozkładem kolagenu i elastyny, które wpływają na elastyczność i wytrzymałość tkanki łącznej. Ponadto witamina E przyspiesza gojenie się ran, poprawia ukrwienie skóry oraz odbudowę uszkodzonej skóry. Oddziaływanie zdrowotne Olej z kiełków pszenicy, jako najbogatszy w witaminę E jest z powodzeniem wykorzystywany przez kobiety jako naturalny kosmetyk. Może być stosowany na całe ciało do masażu, lecz najczęściej na twarz, szyję i dekolt, wszędzie gdzie narażeni jesteśmy na powstawanie zmarszczek. Po wchłonięciu się pozostawia skórę delikatną i nawilżoną. Witamina E doskonale wchłania się przez skórę, wnika głęboko przez wierzchnią warstwę naskórka , a następnie lokalizuje się w błonie komórkowej skóry (po około 6 godzinach). Witamina E bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek. Wzmacnia ścianę naczyń krwionośnych oraz chroni czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem. Stosowanie witaminy E może ograniczyć , a nawet cofnąć tworzenie blaszek miażdżycowych powstałych w wyniku długotrwałego niedoboru witaminy E. Ponadto mówi się o jej wpływie skutkującym obniżeniem poziomu trójglicerydów i „ złego„ cholesterolu. Także będąc silnym antyoksydantem zapobiega zawałom serca i udarom mózgu. Mając właściwości antyutleniające wychwytuje wolne rodniki. Za ich sprawą utlenione płytki krwi uwalniają tromboksan, co z kolei powoduje powstawanie nieprawidłowego zakrzepu krwi. Miażdżycowe blaszki krwi powodują niedrożność tętnic. Jak donosi literatura, brak jest możliwości przedawkowania naturalnej witaminy E w organizmie człowieka. Nie akumuluje się , jej nadmiar jest metabolizowany, a następnie wydalany z moczem. Olej z zarodków pszenicy oprócz tak dobroczynnie działającej witaminie E zawierają NNKT, i dużą zawartość fitosteroli. Zwiększone spożycie fitosteroli powoduje obniżenie zawartości obniżenie cholesterolu we krwi i zmniejsza jego wchłanianie z pokarmów i absorpcję z żółci. Przyczynia się tym samym do zmniejszenia zachorowań na chorobę niedokrwienną serca, choroby zakrzepowe żył. NNKT są niezbędne w naszym organizmie do prawidłowego funkcjonowania. Należy pamiętać iż do zachowania zdrowia potrzebne są nam optymalne proporcje kwasów omega-3 i omega-6, dlatego planując swoje menu pamiętajmy o dostarczeniu odpowiedniej ilości omega-3, którego bogatym źródłem jest olej lniany do diety dr Budwig. Sposób użycia Oleje z zarodków pszennych bardzo dobrze komponuje się z surówkami, sałatkami i sosami. Swoją największą wartość stanowi spożywany na zimno. Stosowany bezpośrednio: 1-2 łyżeczek na dzień. Przechowywanie Po otwarciu przechowywać w lodówce w miejscu niedostępnym dla dzieci bez dostępu światła i powietrza w zamkniętej butelce z ciemnego szkła. Kraj Pochodzenia Polska Opakowanie zawiera 100ml oleju z kiełków pszenicy Skład 100% oleju z kiełków pszenicy

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Olvita
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów

Opinie OlVita olej z kiełków pszenicy tłoczony na zimno, nieoczyszczony 100ml Katowice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,77 na podstawie 15 opinii
  • a...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    świetny olej, świetna jakość, delikatny smak, a wypicie 1/2 łyżek nie powoduje ciężkości na żołądku – przeciwnie – doskonale wpływa i szybko poprawia pracę żołądka, jelit (w moment radzi sobie z zaparciem) i wielu innych narządów, jak również kondycję skóry, włosów czy paznokci (również przy użytku zewnętrznym!) POLECAM❣️❣️❣️
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Beata
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Olej z kiełków pszenicy jest niezwykle wartościowy. Jest koncentratem witaminy E, ma wspaniałe właściwości regeneracyjne, doskonale pielęgnuje skórę. Smakuje zbożowo. Serdecznie polecam.
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • avekleo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Stosuję od tygodnia. Dodaję do sałatek, na kanapki. Spożywam jedną łyżeczkę dziennie i wchodzi bez problemu, smakuje mi bardziej niż tran.
  • Elżbieta
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt świeży, o wyśmienitym zapachu i smaku. Zapakowany w bezpieczną ciemną szklaną butelkę z wystarczająco długim terminem do spożycia.
  • drzewko
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    widać efekty po jego piciu
    • aromat
    • ciemna butelka
    • dobre działanie na skórę
    • jakość
    • smak