Liofilizat Trek'n Eat Leśny gulasz 170g Katowice

Żywność liofilizowana Trek'n Eat Gulasz leśny 170 g 170 g Jeszcze niedawno, żywność liofilizowana zarezerwowana była tylko dla profesjonalnych wypraw i ekspedycji turystycznych. Obecnie, każdy turysta może zaopatrzyć się w gotowe posiłki, które wystarczy zalać wodą i pałaszować nawet prosto z …

od 44,99 Najbliżej: 40 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Żywność liofilizowana Trek'n Eat Gulasz leśny 170 g 170 g Jeszcze niedawno, żywność liofilizowana zarezerwowana była tylko dla profesjonalnych wypraw i ekspedycji turystycznych. Obecnie, każdy turysta może zaopatrzyć się w gotowe posiłki, które wystarczy zalać wodą i pałaszować nawet prosto z opakowania. Zapewniają syty i pełnokaloryczny posiłek podczas naszych wypraw - nawet weekendowych. Gdy przemierzamy wiele kilometrów z dala od cywilizacji, z całym dobytkiem na plecach potrzebnym np. na 2-tygodniowy trekking, okaże się niezbędnym elementem naszej diety. Jest lekka i zajmuje o wiele mniej niż "normalne" jedzenie. A co najważniejsze nie wymaga wielogodzinnych przygotować posiłków, lecz do 10 minut.Może nadszedł czas na wypróbowanie tych dań podczas naszych wypraw i biwaków ? Warto rozważyć zakup liofilizatów marki Trek'n Eat, która jest liderem wśród producentów żywności ekspedycyjnej na europejskim rynku. Opinie na temat walorów smakowych liofilizatów są jednak zaskakująco pozytywne. Sami wykorzystujemy te produkty podczas realizowanych zleceń turystycznych, a czasem i w domu. Warto jednak mieć mały przyprawnik z solą i pieprzem :). ZOSTAŃ Z NAMI MISTRZEM KUCHARSKIM NA BIWAKU, CZY WYPRAWIE ! Opis produktu Leśny gulasz to pełnowartościowe danie dla prawdziwych smakoszy. i fanów leśnych smaków. Dzięki połączeniu mięsa z grzybami i cebulką danie zyskuje niepowtarzalny smak, a jego wysoka ilość węglowodanów szybko uzupełni braki i energii i pozwoli na dalsze kontynuowanie podróży bez zbędnych problemów trawiennych. Gulasz przygotujesz nawet w najbardziej ekstremalnych warunkach – wystarczy zalać go wrzątkiem, odczekać kilka chwil i gotowe. PRZYGOTOWANIE Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (320ml), Zawartość dokładnie wymieszać. Woreczek zamknąć i pozostawić do naciągnięcia przez 8 minut. I spożywamy pyszny i energetyczny posiłek W skład wchodzą: makaron [(50%), grysik pszenicy durum, jaja, sól, sos do dziczyzny [soja,mleko,pszenica], wołowina 7%, marchew, papryka, pomidory, pieczarki, cebula, olej słonecznikowy, jagody, borowiki. Mięso liofilizowane: 11 g (odpowiada ok. 55 g świeżego mięsa). Parametry Waga netto: 170 g Ilość wody do dodania: 320 ml Po przygotowaniu: 490g Czas przygotowania: 8 min Kalorie: 541 kcal Węglowodany: 53,8/100 g Tłuszcz: 4,6 g/100 g Białko: 12,8 g/100g Błonnik: 1,8/100 g Sól: 0,3/100 g Alergeny: gluten, jaja, mleko, soja, Zalety lekkie bez konserwantów łatwe w przygotowaniu bardzo dobre w smaku produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów" duża oszczędność wody i gazu okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedynczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne. Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym. Kraj pochodzenia marki: Szwajcaria Płeć: Nie dotyczy Waga: 170 g Model/kod produktu: 30202013 Kolor wiodący: Nie dotyczy Sezon: Całoroczne Sport: Turystyka Danie: Z wieprzowiną Marka: Trek'n Eat Alergeny: Soja, Gluten, Mleko, Jajko Przechowywanie: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu Porcja: 1 Rozmiar: 170 g, Uni

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trek´n Eat
Model
  • Liofilizat Trek'n Eat Leśny Gulasz 490 g
Waga (g)
  • 170
Cechy
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera oleju palmowego
Typ produktu
  • Żywność liofilizowana