Kasumi Nóż Sashimi (85021) Katowice

Nóż kuchenny Kasumi Damascus Sashimi Kasumi Damascus Sashimi 21 z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!! W 2002 roku noże "KASUMI" zdobyły …

od 1 148,60 Najbliżej: 8,4 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Nóż kuchenny Kasumi Damascus Sashimi Kasumi Damascus Sashimi 21 z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!! W 2002 roku noże "KASUMI" zdobyły nagrodę Design Plus Award na targach Ambiente Messe w Niemczech. Damascus - najwyższa seria noży kuchennych Kasumi. Głownie wykonano ze stalowej "kanapki", w której twardy rdzeń z VG-10 otulony jest dwiema warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej. Charakterystyczny wzór damastu powstaje poprzez skucie ze sobą wielu warstw stali, podobnie jak robiono to w japońskich mieczach. VG-10 - gatunek nierdzewnej narzędziowej stali stopowej stworzonej w Japonii specjalnie do wyrobu wysokogatunkowych ostrzy i noży. Receptura stali została stworzona przez Takefu Special Steel co. Ltd, której siedziba mieści się w Takefu, w Prefekturze Fukui. Początkowo wykorzystywana w produkcji noży kuchennych, szybko znalazła zastosowanie jako doskonały materiał na ostrza użytkowe. Ze względu na restrykcje w imporcie, niemal wszystkie noże ze stali VG-10 produkowane są w Seki w Japonii. Głownia - niezwykle ostra o kształcie Sashimi (Yanagiba), idealna do przygotowywania tradycyjnego sushi i sashimi, porcjowania, filetowania, ściągania skóry. Jednostronny szlif pozwala kroić żywność w cieniutkie plastry. Wysoko hartowany rdzeń z VG-10 został mieszczony pomiędzy dwoma warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej, których zadaniem jest chronienie rdzenia przed korozją i uszkodzeniami mechanicznymi. Ostrze wyprowadzono szlifem jednostronnym (Single Beveled) który gwarantuje świetne właściwości cięcia. Rękojeść - z laminowanego drewna pakka. Ergonomicznie ukształtowana, umożliwia długą pracę bez zmęczenia dłoni. Odporna na wysoką temperaturę i agresywną chemię czyszczącą. UWAGA! Nóż można czyścić w zmywarce, dla przedłużenia jego żywotności zaleca się jednak mycie ręczne w łagodnym detergencie. Made in Japan Kasumi to wiosenna mgła, dobrze znane zjawisko w Japonii, które osiada nad górami i osłoniętymi dolinami wiejskiej Japonii. Wzór na głowni stara się oddać piękno i tajemniczość tego zjawiska. Noże Kasumi produkowane są w Seki City słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. Dane techniczne: Numer produktu: 85021 Nazwa produktu: Kasumi Damascus SashimiDługość całkowita: 345.0 mm / 13.6" Długość głowni: 210.0 mm / 8.27" Grubość głowni: 2.0 mm / 0.079" Długość rękojeści: b.d. Grubość rękojeści: b.d. Waga: 210.0 g / 7.41 oz Materiał głowni: VG-10 Core / 32 layers Damast Twardość głowni: 59-60 HRC Szlif ostrza: Single Bevelled Wykończenie głowni: Damast Materiał rękojeści: Pakka Wood Kolor wykończenie rękojeści: Black Pochwa (kabura): Brak Akcesoria dodatkowe: Brak Projekt: Kasumi Marka: Kasumi Producent: Sumikama Cutlery mfg. co., ltd. Japonia Kraj pochodzenia: Japonia

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Kasumi
Długość ostrza
  • 21 cm
Materiał ostrza
  • Ze stali