Jedz pysznie bez pszenicy (E-book) Katowice

Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z różnymi chorobami alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna. Nie jest jednak łatwo tak komponować posiłki, gdy trzeba usunąć z talerza to, co dotąd wydawało się …

od 27,22 Najbliżej: 26 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z różnymi chorobami alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna. Nie jest jednak łatwo tak komponować posiłki, gdy trzeba usunąć z talerza to, co dotąd wydawało się niezbędne, a unikanie wszechobecnego glutenu, który pojawia się dosłownie wszędzie, nawet w wędlinach, kostkach rosołowych, keczupie i batonach czekoladowych, wydaje się ekstremalnie trudne. A gdy jeszcze przydałoby się trochę schudnąć osiągnięcie odpowiedniej wagi i samopoczucia bez drakońskich wyrzeczeń wydaje się niemal nieosiągalne. Jednak nic nie jest niemożliwe. Dietetyczna hedonistka i zwolenniczka zdrowego i przede wszystkim pysznego jedzenia zna sposób na to, jak schudnąć, jedząc smacznie, do syta i bez glutenu! W tym poradniku można znaleźć nie tylko praktyczny program odchudzania na osiem tygodni wraz z listami zakupów, ale i wiele pożytecznych informacji na temat diety bezglutenowej i zdrowego odżywiania w ogóle. Dodatkowym bonusem jest szczegółowa lista dodatków do żywności które z nich są nieszkodliwe, a których należy unikać. Spis treści: Okładka Strona tytułowa Spis treści Wstęp Rozdział I Celiakia a nadwrażliwość na gluten. Czym się różnią? Nietolerancja laktozy Ogólne zasady diety bezglutenowej Zalety diety pozbawionej pszenicy Rozdział II Wady pszenicy Zboża wolne od glutenu Ryż najpopularniejszy zamiennik pszenicy Ciecierzyca, soja i soczewica produkty żywnościowe pozbawione wad Kokos orzech niejedno ma imię Chia, szałwia argentyńska odchudzająca moc azteckich nasion Moc odżywcza zawarta w bakaliach Awokado superowoc Oleje warte uwagi Dobroczynne nasionka Ostropest Kiełki zdrowie na talerzu Ogromna moc w małym owocu Mąka mące nierówna co zamiast mąki pszennej? Rozdział III Oczyszczający i wzmacniający napar z pokrzywy lub skrzypu Aloesowy detoks Sok z żurawiny ulga dla nerek i spuchniętych nóg Żywe soki zdrowe i pyszne Jak wybrać dobrą wyciskarkę? Rozdział IV 10 przykazań, by mieć zdrowe kości Zdrowy nabiał Jak przygotować mleko roślinne w domu Rozdział V Nie taka sól straszna Czym zdrowo słodzić? Naturalne substancje słodzące Naturalne przyprawy ziołowe bez glutenu i glutaminianu sodu Rozdział VI Przepisy na pieczywo z dodatkiem sody lub bezglutenowego proszku do pieczenia Przepisy na pieczywo z dodatkiem drożdży Przepisy na pieczywo z dodatkiem drożdży i mieszanki siemienia lnianego z wodą Przepis na pieczywo z dodatkiem oleju kokosowego Przepisy na pieczywo z dodatkiem mieszaniny siemienia lnianego i babki jajowatej bądź babki płesznik Przepisy na pieczywo z dodatkiem jajek Przepisy na pieczywo na zakwasie bezglutenowym Przepis na pieczywo żytnie (glutenowe) Rozdział VII Przepisy na domowe wędliny Rozdział VIII Zalety diety bezglutenowej Ogólne zasady stosowania diety odchudzającej Produkty wskazane w diecie Produkty, które należy wyeliminować z diety Zasady komponowania posiłków podczas diety Uwagi do diety Rady i przepisy przydatne przy rozmaitych dolegliwościach Ośmiotygodniowa dieta bezglutenowa Rozdział IX Życie po diecie: Posiłki po ustabilizowaniu wagi Przystawki bezglutenowe idealne na małe przyjęcie dla przyjaciół Słodycze na poprawę humoru Rozdział X Udawacze smaku Koloryzacja Konserwanty Wypełniacze i zagęszczacze Tajemnicze E co kryją w sobie? Podsumowanie Bibliografia

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Makarowska Magdalena
Rok wydania
  • 2015
Kategorie
  • Hobby, czas wolny
Format
  • MOBI
  • EPUB
Ilość stron
  • 273
Wybrane wydawnictwa
  • Feeria
Wybrani autorzy
  • Magdalena Makarowska