Global MinoSharp Ceramiczna ostrzałka wodna do noży 220GB Katowice

4,92
6 opinii

Dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global (można też z powodzeniem stosować z innymi nożami stalowymi wysokiej jakości) i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie …

od 189 Najbliżej: 8,4 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global (można też z powodzeniem stosować z innymi nożami stalowymi wysokiej jakości) i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowy uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Białe koło – GRUBE ziarno Różowe koło – ŚREDNIE ziarno Wskazówki dotyczące użytkowania Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym tępą krawędź klingi. Włożyć nóż do rowka z białym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła! 4. Włożyć nóż do rowka z różowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy. 5. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałkę wypłukać w czystej wodzie. Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA – czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield. Kwestia, ile razy należy przesuwać ostrzoną krawędź, zależy od typu i kondycji noża. Zaleca się: a) dla noży Global po 7-8 razy w każdym kole, b) dla noży innych marek najpierw po 20 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 20 razy. Projekt: Fumitaka Hara. Wskazówki dotyczące użytkowania Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym tępą krawędź klingi. Włożyć nóż do rowka z białym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła! 4. Włożyć nóż do rowka z różowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy. 5. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałkę wypłukać w czystej wodzie. Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA – czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield. Kwestia, ile razy należy przesuwać ostrzoną krawędź, zależy od typu i kondycji noża. Zaleca się: a) dla noży Global po 7-8 razy w każdym kole, b) dla noży innych marek najpierw po 20 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 20 razy. Projekt: Fumitaka Hara. Oto lista tylko niektórych nagród, jakie zdobyły noże Global na całym świecie: 1990 - Japanese Good Design by MITI 1991 - Selected for International Design Year Book 1992 - Selected as Best Cooks, Knife in Benelux 1995 - Selected as BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK 1996 - Selected as Sharpest Knife by A LA CARTE Magazine in Germany 2001 - GS-29 Design PLUS Award in Fraukfurt Messe 2003 - Selected as BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK 2006 - GLOBAL knives were selected as one of Japanese Modern 100 Awards, so-called J-Mark by The Japaneseque Modern Committee. 2011 - Selected as BEST BUY by WHICH? Magazine in the UK

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Global
Rodzaj
  • Szczelinowa
Kolor
  • Szare

Opinie Global MinoSharp Ceramiczna ostrzałka wodna do noży 220GB Katowice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,92 na podstawie 6 opinii
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super pomysł, zamiast męczyć się z kamieniem wystarczy kilka ruchów po kółkach i mamy naostrzony nóż i to nie tylko marki Global. Nawet dziecko sobie z tym poradzi.
  • m...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Noże niczym brzytwy po naostrzeniu.
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • m...p
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super produkt
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Przydatne.
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.