GARNEK EMALIOWANY DO PASTERYZACJI 30 CM 12L Katowice

Powidlak, to emaliowany garnek ze stali, niezwykle przydatny w każdej kuchni. Stworzony z najwyższej jakości stali, pokryty warstwą emalii, jest odporny na korozję i wysoką temperaturę. Chętnie używany do gotowania konfitur, dżemów lub powideł, skutecznie rozprowadza ciepło, co pozwala na …

od 125 Najbliżej: 20 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Powidlak, to emaliowany garnek ze stali, niezwykle przydatny w każdej kuchni. Stworzony z najwyższej jakości stali, pokryty warstwą emalii, jest odporny na korozję i wysoką temperaturę. Chętnie używany do gotowania konfitur, dżemów lub powideł, skutecznie rozprowadza ciepło, co pozwala na równomierne gotowanie składników. Emaliowany garnek do przetworów jest wyposażony w stalowe sitko i pokrywkę z tego samego materiału, co czyni go niezwykle praktycznym narzędziem podczas procesu konserwacji owoców i warzyw. Wygodne, solidne uchwyty sprawiają, że garnek jest łatwy do przenoszenia, nawet gdy jest pełny. Ponadto, powidlak jest łatwy do czyszczenia, dzięki gładkiej emaliowanej powierzchni. Jego trwałość i funkcjonalność sprawiają, że jest niezbędnym elementem w każdym domu, który ceni tradycje kulinarnych przetworów. Duży garnek emaliowany sprawdzi się doskonale w każdym domu, przedszkolu, szkole, remizie, kole gospodyń, a także w gastronomii do gotowania dań dla dużej ilości osób. Garnek wyposażony został w dopasowaną pokrywkę, dzięki temu można przyrządzać w nim potrawy wymagające długiego gotowania, np. bigos, fasolka po bretońsku, kapuśniak, kwaśnica, itp. SPECYFIKACJA TECHNICZNA: pojemność: 12 l wysokość: 22 cm średnica: 30cm kolor: czarny nakrapiany Zastosowanie: Indukcja, Kuchenka elektryczna, Kuchenka gazowa, Piekarnik, Płyta ceramiczna, Zmywarka CZYM WYRÓŻNIAJĄ SIĘ GARNKI EMALIOWANE? Powłoka emaliowana nie wchodzi w reakcję z żywnością, nie wydziela szkodliwych substancji. Nie pochłania smaku ani zapachu jedzenia. Emalia jest bardzo wytrzymała i odpowiednio traktowana przetrwa w całości wiele lat. Naczynia z powłoką emaliowaną są całkowicie bezpieczne dla alergików, zaleca się gotowanie w nich także dzieciom i osobom starszym. Powłoka emaliowana nie posiada mikro szczelin, w których mogłyby rozwijać się bakterie. Naczynia z powłoką emaliowaną dobrze znoszą wysokie temperatury, mogą być używane nawet w piekarniku.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Emalia
Kolor
  • Czarne
Pojemność
  • 12 l
Średnica
  • 30 cm
Materiał
  • Emaliowane
Informacje dodatkowe
  • Do mycia w zmywarce
  • Na indukcję
  • Na płytę ceramiczną
  • Na kuchenkę elektryczną
  • Na gaz
Waga
  • 8 kg

Opinie GARNEK EMALIOWANY DO PASTERYZACJI 30 CM 12L Katowice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • a...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.