POLSKA KUCHNIA REGIONALNA TW Kamienna Góra

4,67
3 opinie

Polska kuchnia regionalna Multico __________________________________________________________________ "Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, Małopolski …

od 29,99 Najbliżej: 18 km

Liczba ofert: 5

Oferta sklepu

Opis

Polska kuchnia regionalna Multico __________________________________________________________________ "Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, Małopolski z Podhalem, Lubelszczyzny i Podkarpacia. Opisuje, jak zmieniały się i rozwijały się na przestrzeni wieków nasze przyzwyczajenia kulinarne, jaki wpływ na kształt polskiej kuchni mieli bliżsi i dalsi sąsiedzi. W książce tej zamieszczono blisko 200 przepisów na potrawy regionalne, jak kwaśnica, flaki, kołduny, cepeliny, szneki i wiele, wiele innych pochodzących z różnych zakątków Polski. Warto zachować ich smak, bo to skarb naszego dziedzictwa kulturowego, który trzeba chronić i kultywować, aby nie zatracić rodzinnych korzeni. Zaprezentowano tu również najważniejsze i najbardziej oryginalne wyroby regionalne, produkowane z naturalnych składników i według tradycyjnych metod naszych przodków. Są wśród nich między innymi kaszanki, wędzone kiełbasy, chleby pieczone na liściach, twarogi i rozmaite sery, konfitury, rozliczne miody, wiśniówki, orzechówki i inne trunki. Ich jakość potwierdziło Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, wpisując je na Listę Produktów Tradycyjnych. Te wspaniałe smakołyki warte są polecenia jako alternatywa dla produktów naszpikowanych syntetycznymi konserwantami i polepszaczami smaku. Wybierzmy się więc na wyprawę po najciekawszych rodzimych kulinariach, by ocalić je od zapomnienia! Autorzy: Opracowanie Zbiorowe EAN: 9788377631041 Głębokość: 23.000000 ISBN: 978-83-7763-104-1 Liczba stron: 320 Oprawa: Twarda Rodzaj: Książki Rok wydania: 2012 Szerokość: 230 Wydanie: 1 Wydawnictwo: Multico Wysokość: 280 __________________________________________________________________ Autorzy: Opracowanie Zbiorowe Wydanie: 1 Rok wydania: 2012 Oprawa: Twarda ISBN: 978-83-7763-104-1 Wysokość: 280 EAN: 9788377631041 Szerokość: 230 Głębokość: 23.000000 Rodzaj: Książki Wydawnictwo: Multico Liczba stron: 320 _________________________________________________________ Polska kuchnia regionalna to wyjątkowy produkt, który wyróżnia się na rynku dzięki swojej doskonałej jakości . Dzięki swoim wyjątkowym cechom, produkt ten z pewnością spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników. __________________________________________________________________ Polska kuchnia regionalna Multico Numer: 9788377631041, ATE-92264. Waga: 1.01 kg.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Opracowanie zbiorowe
Wybrani autorzy
  • Praca zbiorowa
Wybrane wydawnictwa
  • Multico
Okładka
  • Twarda
Format
  • 23 x 28 cm
Rok wydania
  • 2012
Ilość stron
  • 318
Język oryginału
  • Polski
Tematyka
  • Kuchnia polska
ISBN
  • 9788377631041

Opinie POLSKA KUCHNIA REGIONALNA TW Kamienna Góra

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,67 na podstawie 3 opinie
  • Użytkownik Ceneo
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Polecam jako prezent dla pasjonata kuchni :)
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • s...8
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    5