Makaron razowy Fusilli Bio 500g Alce Nero Jelenia Góra

Jest to wyśmienity makaron pochodzący z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Makaron Razowy Fusilli (semolina) 500g BIO ALCE NERO pochodzi z pełnego przemiału mąki razowej, dzięki czemu posiada znacznie wyższe stężenie witamin jak i składników mineralnych w porównaniu do innych makaronów. Makaron …

od 8,51 Najbliżej: 39 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Jest to wyśmienity makaron pochodzący z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Makaron Razowy Fusilli (semolina) 500g BIO ALCE NERO pochodzi z pełnego przemiału mąki razowej, dzięki czemu posiada znacznie wyższe stężenie witamin jak i składników mineralnych w porównaniu do innych makaronów. Makaron razowy stanowi bogate źródło błonnika, który odgrywa istotną rolę w regulacji pracy przewodu pokarmowego. Ułatwia oczyszczanie organizmu z wszelkich niekorzystnych toksyn oraz przyswajanie niezbędnych substancji odżywczych. Dzięki wysokiej zawartości błonnika uczucie sytości pozostaje z nami na dłużej, dlatego produkt stanowi idealne i zdrowe uzupełnienie każdego rodzaju diety. Jego walory smakowe i jakościowe podkreśla bursztynowy kolor, który świadczy o braku w dodawaniu sztucznych barwników oraz środków konserwujących. Z pewnością wprowadzi on pożądaną i zdrową odmianę w codziennym schemacie żywieniowym. Składniki: Mąka z pszenicy durum z pełnego przemiału*. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli IT CPB 4966 T 050003. Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna - 1376 kJ / 325 kcal białko - 13 g węglowodany - 62,2 g tłuszcz - 2,64 g błonnik - 8,94 g sód - 0,002 g Produkt: Wegetariański, Wegański Kraj producenta: Włochy Kraj pochodzenia składników: Włochy

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Alce Nero
Model
  • 5955
Rodzaj
  • Świderki
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera laktozy
  • Nie zawiera oleju palmowego
Typ produktu
  • Makaron
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Bio