W. Legutko Pszenica Na Kiełki 50 G Jędrzejów

Nasiona na kiełki - pszenica 50 g Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Kiełki pszenicy zawierają: liczne witaminy z grupy A, B, C i E, duże ilości żelaza, fosforu, potasu, jodu, miedzi. Spożywanie kiełków pszenicy korzystnie wpływa na: pracę …

od 4,95 Najbliżej: 47 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Nasiona na kiełki - pszenica 50 g Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych. Kiełki pszenicy zawierają: liczne witaminy z grupy A, B, C i E, duże ilości żelaza, fosforu, potasu, jodu, miedzi. Spożywanie kiełków pszenicy korzystnie wpływa na: pracę serca spowalnia procesy starzenia. Kiełki pszenicy polecane są jako dodatek do: surówek, sałatek, kanapek. Sposób wysiewu: Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: opłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełki można także produkować w słoiku: opłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. W opakowaniu znajduje się 50 gram nasion na kiełki - pszenica. Na torebce znajdują się wskazówki na temat uprawy kiełków i termin przydatności do wysiewu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • W. Legutko
Rodzaj
  • Kiełki