Skeppshult patelnia do pieczenia 26cm b3_0062 Jedlina-Zdrój

Patelnia do zapiekania/smażenia Skeppshult 26cm 0062 MARKA SKEPPSHULT Firma Skeppshult jest synonimem skandynawskiego designu, szwedzkiej jakości i pięknej formy. W dzisiejszych czasach artykuły gospodarstwa domowego zużywają się po niespełna dwóch, trzech latach. Powody tego zjawiska są różne, …

od 500 Najbliżej: 8 km

Liczba ofert: 15

Oferta sklepu

Opis

Patelnia do zapiekania/smażenia Skeppshult 26cm 0062 MARKA SKEPPSHULT Firma Skeppshult jest synonimem skandynawskiego designu, szwedzkiej jakości i pięknej formy. W dzisiejszych czasach artykuły gospodarstwa domowego zużywają się po niespełna dwóch, trzech latach. Powody tego zjawiska są różne, jednak przeważa opinia, że winne są temu produkty wytwarzane z niskiej jakości materiałów oraz masowa produkcja na Dalekim Wschodzie. Marka Skeppshult opiera się na innym założeniu: nasze patelnie, garnki i dodatki wyrabiane są ręcznie od 1906 roku w Szwecji według tradycyjnych metod. Produkty marki Skeppshult wykonane są wyłącznie z naturalnych, przyjaznych dla środowiska składników, co jest alternatywą dla masowo produkowanych aluminiowych patelni. Żeliwo wytrzymuje bardzo wysokie temperatury. Dno patelni jest delikatnie wklęsłe, co z kolei zapobiega deformacjom podczas traktowania jej wysoką temperaturą. PRODUKTY SKEPPSHULT Patelnie marki Skeppshult są impregnowane olejem rzepakowym już podczas produkcji i w tej formie dostarczane do odbiorcy. Oznacza to, że są one gotowe do użycia. Należy je jedynie opłukać bieżącą ciepłą wodą w celu usunięcia ewentualnego kurzu i pozostałych nieczystości mogących pojawić się podczas np. transportu lub magazynowania. Ponadto patelnie marki Skeppshult są produkowane wyłącznie z naturalnych składników, czego skutkiem są dwie podstawowe zalety wynikające z tego faktu: -po pierwsze, powierzchnia patelni jest jedynie impregnowana, a nie powlekana lub emaliowana. Naczynie jest zatem naturalnie wzbogacone żelazem, którego stale brakuje w naszej codziennej diecie. Podczas użytkowania naczyń żeliwnych, część tego pierwiastka przenika do potraw wzbogacając ich skład; -po drugie, impregnowany olej zapobiega przywieraniu potraw. Użycie patelni wymaga jednak wprawy i wyczucia: powierzchnia staje się coraz bardziej odporna na przywieranie w miarę upływu czasu. Im częściej używana w wysokich temperaturach, tym bardziej impregnowany olej ochrania jej powierzchnię. Należy jednak pamiętać o regularnym impregnowaniu patelni. Kiedy po raz pierwszy mamy do czynienia z produktem marki Skeppshult, od razu zwracamy uwagę na jego wagę. Z pewnością ogranicza ona możliwości manualne, ale ma również swoje zalety. Każde naczynie marki Skeppshult ma powierzchnię o grubości 5 mm. Zapewnia to równoległy rozkład ciepła podczas nagrzewania oraz zapobiega ochładzaniu się patelni podczas dodawania żywności. Innym aspektem jest odporność żeliwnych produktów na wysokie temperatury: dno patelni jest wklęsłe zapobiega to odkształceniu tak charakterystycznemu dla patelni o cienkim dnie np. teflonowych. Wszystkie naczynia marki Skeppshult nadają się do każdego rodzaju kuchenek, w tym indukcyjnych. Wierzymy w nasze produkty, jesteśmy przekonani co do ich wysokiej jakości i z tego powodu na żeliwo udzielamy 25 letniej gwarancji. PIELĘGNACJA Do codziennej pielęgnacji wystarczy szczotka i ciepła woda bez detergentów. Najlepiej jest czyścić naczynie, gdy jest jeszcze ciepłe. Po umyciu dokładnie osusz naczynie – umieszczenie jej na gorącym palniku jest dobrą metodą osuszania. Jeśli naczynie nie będzie całkowicie suche, mogą pojawić się na niej ślady rdzy. Jeśli zauważysz na powierzchni naczynia brązowy kolor lub jakikolwiek inny kolor odbiegający od standardowej barwy żeliwa, może to oznaczać, że naczynie zostało umyte w niewystarczająco dokładny sposób. W takiej sytuacji nasyp gruboziarnistej soli tak, aby pokryła całą powierzchnię dna naczynia i zalej niewielką ilością wody. Następnie rozgrzewaj naczynie w wysokiej temperaturze przez około 1-2 minuty, aż cała woda wyparuje. Usuń sól, która została po odparowaniu wody, a następnie wytrzyj do sucha papierowym ręcznikiem. Produkt będzie miał teraz szarą barwę, a ten kolor sugeruje, że należy zaimpregnować naczynie olejem. Aby to zrobić nalej niewielką ilość oleju rzepakowego do suchego naczynia, a następnie rozgrzej naczynie do wysokiej temperatury. Pamiętaj, aby naczyń z drewnianą rączką nie ogrzewać w piekarniku/piecu! Po około 10-15 minutach usuń nadmiar oleju. Naczynie powinno mieć kolor czarny co oznacza, że jest ponownie gotowe do użycia. Cechy: Wymiary: średnica ok. 25 cm (powierzchni smażenia 23 cm) Średnica dna (powierzchni przylegającej do płyty grzewczej, pieca) 20 cm Wysokość: ok. 4,8 cm Waga: ok. 2,85 kg Nie można myć w zmywarce Może być używana w piekarniku.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Skeppshult
Kształt
  • Okrągłe
Przeznaczenie
  • Grillowe
Informacje dodatkowe
  • Na indukcję
Średnica
  • 26 cm
Pokrywa
  • Bez pokrywy
Powłoka
  • Stal nierdzewna
  • Żeliwo
Waga
  • 2,85 kg
Kolor
  • Czarne
Materiał
  • Ze stali nierdzewnej

Opinie Skeppshult patelnia do pieczenia 26cm b3_0062 Jedlina-Zdrój

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 3 opinie
  • Joanna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo użyteczna, nieprzywierająca, do stosowania w piekarniku i na kuchence. W zasadzie nie ma żadnych minusów, prócz ewentualnie ceny.
    • funkcjonalność
    • wygląd
    • wytrzymałość
  • p...z
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra patelnia - warta swojej ceny - steki na nie smażone - są naprawdę lepsze niż np. na zwykłych teflonach. Polecam
  • Użytkownik Ceneo
    5