Primavika Fasola A'La Po Bretońsku 480g Jedlicze

CO ZAWIERA FASOLA A'LA PO BRETOŃSKU 480G PRIMAVIKA? Składniki: woda, fasola „Jaś” 47%, koncentrat pomidorowy 18%, cebula, teksturowane białko sojowe 7%, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają soję), sól, olej rzepakowy, przyprawy, warzywa suszone (pasternak, marchew, …

od 11,99 Najbliżej: 8 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

CO ZAWIERA FASOLA A'LA PO BRETOŃSKU 480G PRIMAVIKA? Składniki: woda, fasola „Jaś” 47%, koncentrat pomidorowy 18%, cebula, teksturowane białko sojowe 7%, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają soję), sól, olej rzepakowy, przyprawy, warzywa suszone (pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy=witamina C, zioła (zawierają seler), aromat z ekstraktu drożdżowego. Produkt może zawierać gorczycę. Tabela wartości odżywczych w produkcie: Wartość odżywcza produktu, W 100 g, w porcji 240 g, % RWS* w porcji 240 g Wartość energetyczna, 448 kJ/ 106 kcal, 1075 kJ/ 255 kcal, 14% Tłuszcz, 0,9 g, 2,1 g, 3% w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 0 g, 0,2 g, 1% Węglowodany, 17 g, 40 g, 15% w tym cukry, 4,1 g, 9,9 g, 11% Błonnik, 3,3 g, 7,9 g, - Białko, 6,1 g, 15 g, 30% Sól, 0,68 g, 1,6 g, 27% *RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu. Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii. PRODUCENT FASOLI A'LA PO BRETOŃSKU 480G PRIMAVIKA NAPISAŁ... Jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej teraz dostępne także w wersji 100% roślinnej. Dzięki nam możesz odkryć na nowo smak tej wyjątkowej potrawy. W dodatku bez godzin spędzonych w kuchni! Podstawowym składnikiem tego dania jest oczywiście fasola. Warto wspomnieć, że jest ona znakomitym źródłem pełnowartościowego białka. Posiada także duże ilości witamin takich jak witamina C, tiamina, ryboflawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, a także witamina A, E oraz K. We wnętrzu fasoli znajdują się także znaczne ilości fosforu, potasu i wapnia. Oprócz fasoli bazę potrawy stanowią pomidory, które są znakomitym źródłem sodu i potasu. Kiełbasę i boczek zastąpiliśmy autorsko przygotowanym roślinnym białkiem, które wraz z odpowiednio dobranymi przyprawami i pozostałymi składnikami składają się na całość tego wyjątkowego dania. Rozsmakuj się w naszej fasoli a’la po bretońsku, która z pewnością zaskoczy Cię swoim wyrazistym, pysznym smakiem. Do Polski danie przywędrowało prosto z Francji po wojnach napoleońskich. Polscy żołnierze zajadając się na froncie właśnie tamtejszą fasolką, postanowili nadać jej typowo polski akcent, dodając kiełbasę i boczek. Później potrawa ta rozpowszechniła się na terenie całego kraju i do dnia dzisiejszego cieszy się nieustanną popularnością i na stałe wpisała się do tradycyjnych dań kuchni polskiej. My proponujemy Wam ten sam, znany smak, ale w wersji całkowicie roślinnej. Spróbujesz? ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W FASOLI A'LA PO BRETOŃSKU 480G PRIMAVIKA? Ryby i produkty pochodne: nie Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: nie Jaja i produkty pochodne: nie Zboża zawierajace gluten: nie Dwutlenek siarki i siarczyny: nie Łubin i produkty pochodne: nie Soja i produkty pochodne: tak Gorczyca i produkty pochodne: tak Mięczaki i produkty pochodne: nie Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): nie Nasiona sezamu i produkty pochodne: nie Orzechy: nie Skorupiaki i produkty pochodne: nie Seler i produkty pochodne: tak JAK PRZECHOWYWAĆ FASOLĘ A'LA PO BRETOŃSKU 480G PRIMAVIKA? Przechowywać w temperaturze pokojowej. JAK PRZYGOTOWAĆ FASOLĘ A'LA PO BRETOŃSKU 480G PRIMAVIKA? Fasolka a’la po bretońsku to świetny pomysł na pożywny posiłek. Podgrzaną fasolkę a’la po bretońsku podawać możecie samodzielnie lub w towarzystwie świeżego pieczywa, bądź ziemniaczanego puree.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Primavika
Model
  • 146385
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański