Kasza Jęczmienna Pęczak 1kg Młyn Kopytowa Jedlicze

Pochodzi z ekologicznych upraw, nie posiada nawozów sztucznych, chemii, nie jest pryskana; Pęczak to całe ziarna pozbawione łuski; W kaszy znajdziemy duże ilości błonnika, który wspomaga pracę jelit; Wspomaga również metabolizm; Pomaga obniżać zły cholesterol dzięki zawartości jednej z frakcji …

od 8,99 Najbliżej: 8 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Pochodzi z ekologicznych upraw, nie posiada nawozów sztucznych, chemii, nie jest pryskana; Pęczak to całe ziarna pozbawione łuski; W kaszy znajdziemy duże ilości błonnika, który wspomaga pracę jelit; Wspomaga również metabolizm; Pomaga obniżać zły cholesterol dzięki zawartości jednej z frakcji błonnika - beta-glukanu; Usprawnia ogólne działanie układu krwionośnego; Jest źródłem takich składników jak selen, miedź i mangan; Dodatkowo kasza pęczak jest bogata w witaminę C i żelazo; Spożywanie kaszy dodaje energii; Dodatek do warzyw czy mięs lub nawet pierogów. BIO Kasza jęczmienna pęczak EKOLOGICZNA Jak nazwa wskazuje - powstaje z jęczmienia. Pęczak to całe ziarna pozbawione łuski. Inne kasze jęczmienne są dodatkowo łamane. To doskonały składnik dla wszystkich, ale szczególnie dla osób zmagających się z wysokim poziomem cholesterolu czy ludźmi mającymi problemy z zaparciami. Nie należy się obawiać pęczaku - istnieje bowiem przeświadczenie, że jest to kasza drugiej kategorii. W rzeczywistości jest jednak bardzo smaczna, a przede wszystkim zdrowa. Nasza kasza pochodzi z ekologicznych upraw, nie posiada nawozów sztucznych, chemii, nie jest pryskana. Dostępna jest również kasza jęczmienna pęczak w wersji konwencjonalnej. BIO Kasza jęczmienna pęczak EKOLOGICZNA – właściwości W kaszy znajdziemy duże ilości błonnika, który wspomaga pracę jelit, co jest przydatne dla osób mających problemy z zaparciami. Wspomaga również metabolizm, dlatego jest polecana osobom przebywającym na diecie. Regularne spożywanie kaszy wpływa na obniżenie ryzyka nowotworowego w jelitach. Pęczak pozytywnie wpływa również na poziom cholesterolu. Pomaga obniżać zły cholesterol dzięki zawartości jednej z frakcji błonnika - beta-glukanu. Badania wykazały, że regularne spożywanie pęczaku przez kilka miesięcy zmniejsza poziom trójglicerydów we krwi. Dodatkowo kasza zawiera witaminę K, która pozytywnie wpływa na naczynia krwionośne, a także usprawnia ogólne działanie układu krwionośnego. Spożycie pęczaku zapobiega powstawaniu miażdżycy, dzięki dużej zawartości minerałów. Oprócz błonnika kasza jest źródłem takich składników jak selen, miedź i mangan. Selen pozytywnie wpływa na skórę, a jego niedobór może powodować raka skóry, jelita grubego, czy piersi. Spożywanie kaszy dodaje energii i sprawia, że czujemy się lepiej psychicznie. Tak na organizm oddziałuje mangan, który uspokaja układ nerwowy, a także wpływa na uczucie szczęścia. Dodatkowo kasza pęczak jest bogata w witaminę C i żelazo, dzięki czemu wzmacnia mechanizmy obronne i odporność organizmu. BIO Kasza jęczmienna pęczak EKOLOGICZNA – do czego użyć Kasza pęczak z powodzeniem może zastąpić na talerzu inne rodzaje kasz, ziemniaki czy ryż w codziennym obiedzie. Można używać jej w roli farszu, jako dodatek do warzyw czy mięs lub nawet pierogów. Coraz popularniejszym rozwiązaniem jest tak zwane kaszotto, które gdzie zamiast ryżu podaje się kaszę z dodatkami w postaci mięsa czy sosu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Młyn Kopytowa
Rodzaj
  • Kasza jęczmienna
Waga (g)
  • 1
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera soi
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Bio