Kasza Jaglana Ekologiczna 1kg Młyn Kopytowa Jedlicze

Kasza jaglana BIO jest to kasza powstająca z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego pochodzącego z kontrolowanych, ekologicznych upraw. Jest jedną z najstarszych kasz, przed wojną najpopularniejszy dodatek do dań. Obecnie kasza jaglana ponownie odzyskuje swoją pozycję na "stole". Jest bardzo dobrym …

od 15,99 Najbliżej: 8 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Kasza jaglana BIO jest to kasza powstająca z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego pochodzącego z kontrolowanych, ekologicznych upraw. Jest jedną z najstarszych kasz, przed wojną najpopularniejszy dodatek do dań. Obecnie kasza jaglana ponownie odzyskuje swoją pozycję na "stole". Jest bardzo dobrym źródłem energii. Jest uniwersalnym produktem, ponieważ dobrze sprawdza się w daniach zarówno na słodko jak i na słono. WŁAŚCIWOŚCI KASZY JAGLANEJ Kasza jaglana wspomaga pamięć, a dzięki wysokiej zawartości krzemu, stymuluje przemianę materii. Stosowana przez sportowców, jednak należy jeść ją z umiarem - zawiera wysoki indeks glikemiczny. Jednak gdy mamy problemy z trawieniem, to będzie atutem kaszy jaglanej. JAK GOTOWAĆ? 1) Kasza jaglana na sypko - podprażamy kilka minut suchą kaszę w garnku (najlepiej z grubszym dnem), mieszając lub potrząsając. Następnie zalać wrzątkiem (w stosunku 2:1 woda - kasza). Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem, do momentu gdy kasza wchłonie całą wodę. Nie mieszać! 2) Jeżeli nie zależy nam na tym, aby kasza była na sypko, wystarczy ją przepłukać i ugotować w wodzie (15min) PRODUKT BEZGLUTENOWY Data przydatności do spożycia to minimum 6 miesięcy. Kraj pochodzenia: Polska Przechowywać w suchym, ciemnym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Młyn Kopytowa
Rodzaj
  • Kasza jaglana
Waga (g)
  • 1000
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Rolnictwo Ekologiczne