Celiko Chleb Ryżowy Bezglutenowy 400G Jedlicze

4,81
13 opinii

SKŁADNIKI skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30 %), glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, drożdże suszone, sól. OPIS Koncentrat chleba ryżowego w proszku do przygotowania chleba, bułek, pyz drożdżowych i pizzy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA **** Chleb lub bułki Przygotować na chleb lub bułki: - 1 …

od 8,09 Najbliżej: 8 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

SKŁADNIKI skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30 %), glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, drożdże suszone, sól. OPIS Koncentrat chleba ryżowego w proszku do przygotowania chleba, bułek, pyz drożdżowych i pizzy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA **** Chleb lub bułki Przygotować na chleb lub bułki: - 1 opakowanie koncentratu chleba ryżowego (400 g) - 130 ml MLEKA* - 220 ml wody - 1 łyżka stołowa oleju lub stopionego masła - 2 JAJA*, Porcja na keksówkę o wymiarach 12x26 cm. - Chleb można wypiekać bez JAJEK i/lub mleka - Jako zamiennika jaj użyj 80- 90 ml wody lub napoju roślinnego - Jako zamiennika MLEKA użyj wody lub napoju roślinnego w proporcji 1:1. Wykonanie chleba/bułek: 1. Mieszankę wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę i MLEKO o temp. ok. 35 °C, tłuszcz oraz jaja. Całość dobrze wymieszać, następnie wyrabiać ręcznie lub miksować ok. 5 minut. Ciasto powinno być bardzo gęste. 2. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem foremki o wymiarach 12x26 cm (chleb) lub uformowanych na szklance małych foremek z folii aluminiowej (bułki). 3. Powierzchnię posmarować olejem. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut (chleb) i na 15 minut (bułki). 4. Piec w temperaturze 200 °C, 40-45 minut (chleb), i 30 minut (bułki). Wyrośnięte ciasto w foremkach z folii aluminiowej można uparować na pyzy drożdżowe. Chleb można wypiekać w automacie do chleba. Stosować program do wypieku pieczywa bezglutenowego lub krótki (w zależności od stosowanego urządzenia). ****Pizza Przygotować do pizzy - 200 g koncentratu mąki - 65 ml mleka - 110 ml wody - 1/2 łyżki stołowej lub stopionego masła - 1 jajo - składniki do pizzy wg upodobania: sos pomidorowy, SER żółty, warzywa, wędliny, przyprawy. Wykonanie pizzy: 1. 200g mieszanki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę i MLEKO o temp. ok. 35 °C, tłuszcz oraz jajo. 2. Całość dobrze wymieszać, następnie wyrabiać ręcznie lub miksować ok. 5 minut. Ciasto powinno być bardzo gęste. 3. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem formy o średnicy ok. 20 cm. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut. 4. Górę ciasta posmarować delikatnie sosem pomidorowym, a następnie ułożyć składniki wg upodobania. 5. Całość posypać przyprawami oraz startym serem. 6. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 °C, 30-35 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g KONCENTRATU Wartość energetyczna - 1424 kJ/340 kcal Tłuszcz - 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 78 g w tym cukry - 4,8 g Białko - 3,0 g Sól - 1,8 g INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać soję, mleko i ich pochodne. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Celiko
Waga (g)
  • 400
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
Certyfikat
  • Ekologiczny

Opinie Celiko Chleb Ryżowy Bezglutenowy 400G Jedlicze

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,81 na podstawie 13 opinii
  • s...r
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry sprawdzony przez lata produkt który w prodiżu do chleba daje doskonały efekt w postaci chlebka bezglutenowego, doskonale się kraja i pięknie pachnie
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Anna
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo smaczny i zdrowy chleb łatwy w przygotowaniu
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • m...6
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Robię z tego pyszne bułeczki, lubię do tego dodać oliwę z oliwej i jajka oraz różne ziarenka.
    • aromat
    • smak
  • 0...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobry chleb 🍞 polecam można dodać trochę miód super polecam
  • gos
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Szybko smacznie, warto czasem zasięgnąć po tą mieszankę ryżową.