Naturavena Bio Kasza Kukurydziana 400g Jawor

KASZKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - NATURAVENA NATURAVENA BIO SKŁADNIKI ekologiczna kasza kukurydziana 100 % OPIS Ekologiczna kasza kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z …

od 8 Najbliżej: 49 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

KASZKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - NATURAVENA NATURAVENA BIO SKŁADNIKI ekologiczna kasza kukurydziana 100 % OPIS Ekologiczna kasza kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 15-20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1334 kJ/319 kcal Tłuszcz2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g Węglowodany75 g w tym cukry2,5 g Błonnik4 g Białko 6,5 g Sól0,36 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, soję. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym chłodnym miejscu PKWiU: 10.61.32.0 Jednostka: szt Masa brutto: 0,410 Kategoria specjalna: _Kasze. kaszki. kuskus\kaszki; _WSZYSTKIE; _*** Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 192 Masa netto (g): 400 Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach) Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO Producent: NATURAVENA BIO Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Polska WEGAŃSKI: WEGAŃSKI WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Naturavena Bio
Rodzaj
  • Kasza kukurydziana
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Bio