Profichef Zmywarka Gastronomiczna Do Naczyń Pcz-02050 Jastrzębie-Zdrój

Zmywarka gastronomiczna do naczyń ProfiChef PCZ-02050 z funkcją wyparzania przeznaczona do mycia szkła, talerzy i sztućców. Prześwit umożliwia mycie talerzy o maksymalnej średnicy 35 cm. Zmywarka ma 2 cykle mycia: 90 i 120 s. Mycie naczyń odbywa się w temperaturze około 60ºC, natomiast wyparzanie – …

od 7 326,62 Najbliżej: 38 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Zmywarka gastronomiczna do naczyń ProfiChef PCZ-02050 z funkcją wyparzania przeznaczona do mycia szkła, talerzy i sztućców. Prześwit umożliwia mycie talerzy o maksymalnej średnicy 35 cm. Zmywarka ma 2 cykle mycia: 90 i 120 s. Mycie naczyń odbywa się w temperaturze około 60ºC, natomiast wyparzanie – w temperaturze około 85-90ºC. Sterowany elektronicznie dozownik środka myjącego i płuczącego. System thermostop - uruchomienie mycia po osiągnięciu temperatury. Tłoczona wanna ze stali nierdzewnej oraz filtry wanny wykonane ze stali nierdzewnej zapewniają utrzymanie czystości na optymalnym poziomie. Górne i dolne ramiona myjące oraz płuczące wykonane ze stali nierdzewnej gwarantują właściwą jakość mycia i wyparzania. Urządzenie wykonane jest ze stali nierdzewnej, co zapewnia utrzymanie najwyższych standardów higieny. W wyposażeniu 2 kosze (na talerze i płaski) wykonane z odpornego, wysokiej jakości tworzywa oraz koszyczek na sztućce. Zaleca się wymianę wody w komorze myjącej co 25 cykli lub 2 razy dziennie (zależne od stopnia zabrudzenia naczyń). W celu bardziej efektywnego wykorzystania wody w komorze myjącej zaleca się opróżnienie naczyń z resztek i wstępne ich opłukanie. W wyposażeniu zmywarki do naczyń PCZ-02050 znajdują się: dozownik płynu płuczącego dozownik płynu myjącego kosze o wymiarach 50x50 cm: uniwersalny płaski kosz na 12/18 talerzy pojemnik na sztućce przewód zasilający przewody zasilania wodą i odpływu Zastosowanie profesjonalnej zmywarki w lokalu gastronomicznym (tj. restauracja, kuchnia szkolna i przedszkolna, sala weselna, pizzeria, bar itp.) gwarantuje szybkie mycie dużej ilości naczyń, szkła i sztućców przy niewielkim zużyciu środków chemicznych. Dzięki zmywarce gastronomicznej oszczędzamy zarówno czas jak i pieniądze przez co jej zakup zwraca się w krótkim czasie. Uwaga: Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu profesjonalnych środków chemicznych przeznaczonych do zmywarek przemysłowych. Odpływ wody ze zmywarki standardowo odbywa się grawitacyjnie. W przypadku odpływu ściekowego w pomieszczeniu umieszczonego powyżej podłogi należy zamówić zmywarkę z pompą odpływu. Podwyższoną jakość mycia oraz ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody. Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu urządzenia po 12 miesiącach od jego zakupu. Dane techniczne Wymiary (dł; szer; wys):57.2x63x81.4 cm Zasilanie:230 V Moc grzałki bojlera:2.8 kW Moc grzałki wanny:2.14 kW Pojemność wanny:20 l Pojemność bojlera:5 l Długość cyklu:90/120 s Zużycie wody na 1 cykl:2 l Waga:61 kg Moc:3.35 kW Wymiary kosza:50x50 cm Dozownik płynu myjącego: tak Pompa odpływu: nie

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • ProfiChef
Model
  • PCZ-02050