Trek`N`Eat Żywność Liofilizowana Trek'N Eat Makaron Bolognese Z Kurczakiem I Serem 350g Iwonicz-Zdrój

Makaron boloński z kurczakiem i serem TREK'N EAT | Ready To Eat Kod: 35001003 Opis Marzysz o włoskim obiedzie, który będzie zachwycał Twoje podniebienie aż do ostatniego kęsa? Pasta bolognese to prawdziwa ikona kulinarna, łącząca makaron z niezwykle aromatycznym, mięsnym sosem bolońskim. Danie …

od 37 Najbliżej: 30 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Makaron boloński z kurczakiem i serem TREK'N EAT | Ready To Eat Kod: 35001003 Opis Marzysz o włoskim obiedzie, który będzie zachwycał Twoje podniebienie aż do ostatniego kęsa? Pasta bolognese to prawdziwa ikona kulinarna, łącząca makaron z niezwykle aromatycznym, mięsnym sosem bolońskim. Danie cieszy się ogromną popularnością na całym świecie i jest doskonałą propozycją dla wielbicieli kuchni włoskiej, uznawanej za jedną z najsmaczniejszych na globie. Makaron wykonany z odmiany pszenicy durum, zapewnia obfitość w węglowodany i białko, co dodaje energii, niezbędnej do kontynuacji ulubionych aktywności na świeżym powietrzu. Sos boloński, zawierający mielone mięso drobiowe, koncentrat pomidorowy, roztopiony ser oraz delikatnie podsmażoną cebulę, to istny majstersztyk smaku. Ta kusząca mieszanka gwarantuje niezapomniane doznania kulinarne i zapachowe, które bez wątpienia rozpieszczą wszystkie Twoje zmysły. Posiłek należy do linii Ready to Eat to niezrównane połączenie komfortu, smaku i jakości. Poza podgrzaniem nie wymagają żadnego dodatkowego przygotowania, a w ostateczności - gdy nie ma innej możliwości - można je także zjeść na zimno (stąd określenie "Ready To Eat", a więc "gotowe do spożycia"). Dostarczane są w solidnych, ale łatwych do otwarcia opakowaniach, dzięki którym termin ich przydatności do spożycia wynosi 3 lata od daty produkcji. Dane techniczne - waga (g): 350; - wartość odżywcza dania (kcal): 479,5; Wartość odżywcza na 100 g suchego produktu: Wartość energetyczna (kJ | kcal): 573 | 137 Tłuszcz (w tym nasycone) (g): 8 (2,3) Węglowodany (w tym cukry) (g): 9,4 (3) Białko (g): 6,6 Sól (g): 1,1 Skład Makaron - 40% (pszenica durum, białko jaja kurzego), woda, mielone mięso drobiowe - 19%, koncentrat pomidorowy, olej słonecznikowy, ser topiony (ser, skrobia modyfikowana, białko mleczne, tłuszcz palmowy, sól), smażona cebula (cebula, olej słonecznikowy, sól), masło, sól, cukier, czosnek, skrobia, ekstrakt drożdżowy i przyprawy. Alergeny Gluten, jaja, mleko. Termin przydatności do spożycia 2 - 3 lat. Sposoby przyrządzenia Podgrzewanie w kąpieli wodnej: umieść torebkę na kilka minut w garnku z gorącą wodą. Podgrzewanie w naczyniu: wlej zawartość torebki do odpowiedniego naczynia i podgrzej na kuchence. W torbie do podgrzewania: umieść w torbie do podgrzewania podgrzewacz oraz posiłek w zamkniętym opakowaniu. podgrzewaczem. Na zimno: danie można również spożyć na zimno prosto z torebki. Liofilizowane posiłki opracowano pierwotnie z myślą o branży kosmicznej, jednak od wielu lat są z powodzeniem stosowane także w branży outdoorowej. Są szczególnie cenione przez podróżników, ze względu na możliwość uzyskania smacznego, spełniającego wymagania odżywcze posiłku w niesłychanie prosty sposób (dania marki Trek'n Eat są już w praktyce gotowe - wystarczy je jedynie zalać wodą, przeważnie wrzącą). Ceni się je także za ich wyjątkowo niską wagę, aby umożliwić utrzymywanie swojego bagażu maksymalnie lekkim i małym. Liofilizacja to proces odwadniania pokarmu w niskiej temperaturze. Polega bowiem na zamrażaniu produktu, a następnie usuwaniu z niego cząsteczek lodu poprzez sublimację. Jest zatem przeciwieństwem konwencjonalnych metod polegających na odparowaniu wody za pomocą ciepła. Jest jednak skuteczniejsza od tradycyjnych metod suszenia, ponieważ pozwala zachować przez żywność więcej witamin i wartości odżywczych, a dodatkowo posiada dłuższą przydatność do spożycia (liofilizacja usuwa z żywności aż 98% wody, podczas gdy suszenie tradycyjne usuwa jedynie 70-80% wody). Ze względu na stosowanie niskiej temperatury w trakcie przetwarzania, liofilizacja umożliwia utrzymanie doskonałej jakości pokarmu. Pozwala na zachowanie przez żywność właściwej barwy, aromatu, witamin, wartości odżywczych oraz w dużej mierze kształtu. Dzięki niej udaje się także usunąć większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz - za sprawą bardzo niskiej wilgotności - zagwarantować wysoką ochronę przed rozwojem niepożądanej mikroflory (pożywienie jest zakonserwowane bez wykorzystania konserwantów). Proces ten umożliwia również dużą oszczędność gazu oraz wody, więc spożywanie liofilizowanych posiłków jest korzystne dla środowiska naturalnego.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trek'N Eat
Waga (g)
  • 350
Typ produktu
  • Żywność liofilizowana