Klausberg Szynkowar 1,5Kg Termometr Worki Kb7588 (Kb7588) Inowrocław

SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588 KB-7588 Szynkowar to specjalne urządzenie kuchenne przeznaczone do parzenia różnego rodzaju szynek, mielonek i innych wyrobów mięsnych. Prosty w obsłudze i budowie. Składa się z głównego pojemnika, płytki dociskowej i pokrywki ze sprężynką. Pozwala …

od 108 Najbliżej: 6,2 km

Liczba ofert: 5

Oferta sklepu

Opis

SZYNKOWAR 1,5kg TERMOMETR WORKI KLAUSBERG KB-7588 KB-7588 Szynkowar to specjalne urządzenie kuchenne przeznaczone do parzenia różnego rodzaju szynek, mielonek i innych wyrobów mięsnych. Prosty w obsłudze i budowie. Składa się z głównego pojemnika, płytki dociskowej i pokrywki ze sprężynką. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku garnka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej idealny do pieczenia różnego rodzaju mięs. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C. Zestaw zawiera również woreczki foliowe 17x32 cm, w opakowaniu 10szt. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04 mm. Wymiary szynkowara: Pojemność: 1.5l Wysokość całkowita: 19.5 cm Wysokość tuby: 17 cm Średnica 11.5 cm Wymiary woreczków: Szerokość produktu: 17 cm Wysokość produktu: 32 cm (10szt.) Sposób przygotowania mięs w szynkowarze. -Wybrany kawałek mięsa należy zamarynować już dzień wcześniej, by zdążyło przesiąknąć wszystkimi aromatami przypraw. -Zamarynowane mięso przekładamy do specjalnego woreczka foliowego, a następnie umieszczamy w głównym pojemniku. -Umieszczamy nakładkę dociskową ze sprężynką i pokrywką, zamykając w ten sposób szynkowar z mięsnym wsadem. -Szynkowar wstawiamy do garnka i napełniamy wodą do 3/4 wysokości urządzenia. -Zaczynamy podgrzewać wodę i parzyć szynkę zgodnie z wybranym przepisem. Zazwyczaj należy parzyć ją w temperaturze wody ok. 75-80°C przez 2-3 godziny, by temperatura mięsa wewnątrz szynkowaru wzrosła do ok. 72°C. Na pewno nie powinna przekraczać 80-90°C. -Kontrolujemy temperaturę za pomocą zewnętrznego termometru. Nie dopuszczamy jednak do wrzenia wody. Szynka ma się parzyć, a nie gotować. -Po zakończeniu parzenia szynki, schładzamy szynkowar, polewając go zimną wodą. Odstawiamy do wystudzenia, wkładamy do lodówki i dopiero po upływie doby, gdy mięso nabierze zwartej konsystencji, wyciągamy woreczek z gotową szynką. Parametry Szerokość: 13 Długość: 12 Wysokość: 15 Kod CN: 73239300

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Klausberg
Model
  • KB-7588
Szerokość zewnętrzna
  • 13 cm
Wysokość
  • 21cm

Opinie Klausberg Szynkowar 1,5Kg Termometr Worki Kb7588 (Kb7588) Inowrocław

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • l...t
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt bardzo dobry. Spełnia moje oczekiwania
  • irek5757
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Robi robotę.