Podstawowa Tj Ostrzałka Pp 3 Fazowa Granatowa (FC462) Grudziądz

Tojiro Ostrzałka do noży 3 fazowTrójfazowa ostrzałka ceramiczna, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod …

od 139 Najbliżej: 50 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Tojiro Ostrzałka do noży 3 fazowTrójfazowa ostrzałka ceramiczna, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości.Dane techniczne:Długość/po rozłożeniu - 12/20 cmWysokość - 4,0 cmSzerokość - 3,0 cmWskazówki dotyczące użytkowania1. Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza.2. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia.3. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka oznaczonego nr. 1. Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba.Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania jego krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła!4. Włożyć pionowo nóż do rowka oznaczonego nr. 2. Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba.5. Włożyć pionowo nóż do rowka oznaczonego nr. 3. Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy.6. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Zdjąć pokrywę i wypłukać ostrzałkę w czystej wodzie....

Specyfikacja

Producent
  • Tojiro
Kolor
  • Czarne