Beskid Chocolate Ciemna/Gorzka Czekolada Do Picia 70% 200g Grodzisk Wielkopolski

Beskid Chocolate to manufaktura czekolady, która znajduje się w urokliwej miejscowości Węgierska Górka w Beskidzie Żywieckim na południu Polski. Od nazwy pasm górskich górskich Beskidy otaczających miejscowość zaczerpnęliśmy naszą nazwę, która podkreśla pochodzenie naszych tabliczek. Beskid …

od 43 Najbliżej: 38 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Beskid Chocolate to manufaktura czekolady, która znajduje się w urokliwej miejscowości Węgierska Górka w Beskidzie Żywieckim na południu Polski. Od nazwy pasm górskich górskich Beskidy otaczających miejscowość zaczerpnęliśmy naszą nazwę, która podkreśla pochodzenie naszych tabliczek. Beskid Chocolate to rzemieślnicze czekolady od ziarna do tabliczki, które produkujemy z wysokiej jakości ziaren kakaowca z całego świata. Rafinowane i konszowane min. 48 godzin. Nasze czekolady wytwarzamy z wysoko gatunkowych, aromatycznych odmian ziaren kakaowca. Część ziaren używanych do produkcji naszych tabliczek pochodzi z gospodarstw z certyfikatem ekologicznym. Beskid ciemna/gorzka czekolada do picia 70% 200g Beskid ciemna / gorzka czekolada do picia 70% Czekolada pitna, czekolada do picia na gorąco, czekolada na gorąco Kiedy przychodzi chłodniejsza pora, zmieniamy nieco nasze upodobania kulinarne. W naszym codziennym menu pojawiają się potrawy, których raczej unikamy letnią porą. Aby poprawić sobie nastój w chłodne dni chętnie sięgamy po kubek rozgrzewającej czekolady do picia. Nasza słodka propozycja to ciemna czekolada do picia o 70% zawartości kakao. Czekolada rzemieślnicza od ziarna do tabliczki, która powstaje z mieszanki aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Peru region Satipo oraz z Kolumbii region Tumaco. Rafinowana (rozdrabniana) i konszowana (mieszana) w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin. Dowiedz się więcej, jak robimy naszą czekoladę ?] Waga: 200g Skład: ziarna kakaowca (Peru Satipo, Kolumbia Tumaco), cukier, lecytyna sojowa Jak przygotować ciemną czekoladę na gorąco do picia ? Wiele osób zadaje nam pytania jak przygotować dobrą czekoladę do picia na gorąco. Podczas przygotowywania powinniśmy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni i podczas przygotowywania powinniśmy ją cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu. Proporcja 1 Filiżanka bardzo gęstej ciemnej czekolady Porcja 140 ml – filiżanka Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 gr czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia. Propozycja 2 Kubek ciemnej czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek Przygotuj 200 ml mleka, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady. Smacznego !

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Beskid Chocolate
Waga (g)
  • 200