U Pana Boga przy stole. Podlasie. Przewodnik kulinarny po miastach, miasteczkach i siołach. Tom 3 Grodzisk Mazowiecki

Smakowite opisy 37 lokali serwujących regionalne jadło (w Supraślu, Sokółce, Tykocinie, Siemiatyczach, Białymstoku, Białowieży, Kleszczelach, Krynkach, Narewce, Kruszynianach i wielu innych miejscach)39 przepisów na regionalne przysmakiTrzeci tom przewodnika kulinarnego U Pana Boga przy stole tym …

od 55,50 Najbliżej: 2 km

Liczba ofert: 20

Oferta sklepu

Opis

Smakowite opisy 37 lokali serwujących regionalne jadło (w Supraślu, Sokółce, Tykocinie, Siemiatyczach, Białymstoku, Białowieży, Kleszczelach, Krynkach, Narewce, Kruszynianach i wielu innych miejscach)39 przepisów na regionalne przysmakiTrzeci tom przewodnika kulinarnego U Pana Boga przy stole tym razem zabierze Was tylko i wyłącznie na Podlasie i będzie to jedna z najsmaczniejszych podróży, jakich doświadczyliście w swoim życiu. Na razie – czytelnicza, ale jesteśmy pewni, że po lekturze ruszycie w pierwszym wolnym terminie do Krynek, Tykocina, Supraśla, Białowieży, Siemiatycz i innych poleconych przez Michała Skoczka podlaskich miejscówek.Autor zapukał do drzwi najlepszych gospód, barów, karczm, zajazdów i restauracji; skosztował wszystkich miejscowych specjałów. Teraz kolej na Was! Kto poznał kuchnię Podlasia, ten wie, że tu się od stołu głodnym nie odchodzi. Tutejsze mistrzynie i mistrzowie gotowania udowadniają, jak nigdzie w Polsce, że gotowanie jest jak miłość. I że – jak pisała Virginia Woolf – „nie można dobrze myśleć, kochać i spać, jeśli nie jadło się dobrze”. Tutaj na pewno zjecie dobrze. Zapraszamy na wycieczkę z nietypowym kulinarnym przewodnikiem Michała, tropem smaków i zapachów…Jedzenie na zdjęciach, które zamieszczone są w tej książce, nie jest stylizowane, ale dokładnie takie, jakie autor dostał z kuchni i za każde uczciwie zapłacił, książka ta bowiem nie powstała na bazie recenzji sponsorowanych. Żaden z właścicieli opisywanych tu lokali nie zapłacił nawet złotówki ani wydawnictwu, ani autorowi. Jedynym sponsorem wydania tej książki jesteś Ty, Drogi Czytelniku. Jeśli zdecydujesz się na zakup, będziemy szczęśliwi i mamy nadzieję, żę będzie Ci wszędzie smakowało. Smacznych podróży po Podlasiu!O AUTORZE:Michał Skoczek – urodzony w Dzień Matki Roku Pańskiego 1973, w internecie znany jako Żorż Ponimirski. Ojciec – Założyciel bloga Street Food Polska (streetfoodpolska.pl). Młody, szczupły, wykształcony, z wielkiego miasta Kielce. Po ukończeniu szkół podstawowych rzucił się w wir życia towarzyskiego. Birbant wielbiący uciechy stołu i biesiady z przyjaciółmi. Ceni rzeczy proste, więc przedkłada kawior nad kuchnię molekularną. Wielbiciel Franca Fiszera, skamandrytów i świętego spokoju. Potrafi czytać i pisać prawie bez omyłek, a także rozmawiać telefonicznie. Autor (wspólnie z Pawłem Kotwicą) wydanej w 2023 roku części pierwszej przewodnika kulinarnego U Pana Boga przy stole. Podlasie i Suwalszczyzna oraz (wydanej w 2024 roku) części drugiej – U Pana Boga przy stole. Suwalszczyzna. U Pana Boga przy stole. Podlasie. Tom 3 – Przewodnik kulinarny po miastach, miasteczkach i siołach Odkryj smakowite tajemnice Podlasia z trzecim tomem przewodnika kulinarnego „U Pana Boga przy stole”. Ta publikacja zabierze Cię w podróż po regionalnych specjałach, które zachwycą Twoje podniebienie i zainspirują do kulinarnych eksploracji. Dla kogo jest ta książka? Miłośników kulinariów i regionalnej kuchni Osób planujących podróż na Podlasie Entuzjastów gotowania i poszukiwaczy nowych przepisów Turystów pragnących poznać lokalne smaki i tradycje Co zyskasz dzięki tej publikacji? Smakowite opisy 37 lokali serwujących regionalne jadło 39 przepisów na autentyczne podlaskie przysmaki Inspiracje do kulinarnych podróży po Podlasiu Przewodnik po najlepszych gospód, barów, karczm i restauracji Kluczowe tematy i obszary Kuchnia regionalna Podlasia Tradycyjne przepisy kulinarne Najlepsze miejsca do jedzenia w Podlasiu Historia i kultura kulinarna regionu O Autorze Michał Skoczek to pasjonat kulinariów i podróży, który z zamiłowaniem odkrywa smaki polskiej kuchni. Jego doświadczenie i wiedza sprawiają, że każdy przewodnik staje się nie tylko źródłem informacji, ale także inspiracją do odkrywania nowych smaków. O Wydawcy Paśny Buriat to wydawnictwo specjalizujące się w literaturze kulinarnej i podróżniczej. Dzięki starannie dobranym publikacjom, oferuje czytelnikom możliwość odkrywania lokalnych tradycji kulinarnych oraz smaków z różnych zakątków Polski.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Michał Skoczek
Wybrane wydawnictwa
  • Paśny Buriat
Okładka
  • Miękka
Format
  • 160x230 mm
Rok wydania
  • 2025
Ilość stron
  • 246
Język oryginału
  • Polski
Tematyka
  • Kuchnia polska
  • Kuchnia tradycyjna
Seria
  • U Pana Boga przy stole
ISBN
  • 9788397496736
Model
  • 9788397496736