Obżartuchy i opilce. Przewodnik po stołach, garach i innych krainach wielkiej I Rzeczypospolitej (plik audio) Grodzisk Mazowiecki

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, …

od 43,08 Najbliżej: 29 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Co myślisz, gdy słyszysz „kuchnia staropolska”? Wiadomo, karczma „U Sarmaty” na wakacjach w Borach Tucholskich. Bigos. Placek po zbójnicku. I te kluski, które babcia robiła w niedzielę. Tyle tylko, że to wszystko nie ma nic wspólnego z tym, jak jadali nasi przodkowie. A to, jak jadali, odzwierciedlało też to, jak żyli. Wyrusz z Jackiem Komudą w fascynującą podróż. Kulinarną, geograficzną, historyczną. Posłuchaj o tym, jak wyglądało życie, poczuj, co płynęło w żyłach naszych przodków. Bo półmiski i garnki to tylko pretekst. To będzie podróż przez żołądek do... wiedzy.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Wybrani autorzy
  • Jacek Komuda
Wybrane wydawnictwa
  • Fabryka Słów
Format
  • Mp3
Rok wydania
  • 2024
Język
  • Polski
Kategorie
  • Historia i literatura faktu
  • Poradniki
ISBN
  • 9788383750958