Jak smakuje pępek Wenus. Świat widziany zza stołu Grodzisk Mazowiecki

Kiedy ćwierć wieku temu Piotr Adamczewski zaczął się bawić w pisanie o jedzeniu dla „Polityki”, w której pracował wówczas jako sekretarz redakcji, nie spodziewał się, że to hobby stanie się sensem jego życia i radością dla tysięcy smakoszy. Mało kto tak pięknie i mądrze, inkrustując narrację …

od 31,38 Najbliżej: 2 km

Liczba ofert: 25

Oferta sklepu

Opis

Kiedy ćwierć wieku temu Piotr Adamczewski zaczął się bawić w pisanie o jedzeniu dla „Polityki”, w której pracował wówczas jako sekretarz redakcji, nie spodziewał się, że to hobby stanie się sensem jego życia i radością dla tysięcy smakoszy. Mało kto tak pięknie i mądrze, inkrustując narrację anegdotami, z miłością, wiedzą i kulturą pisze po polsku o świecie jedzenia i kuchni. Smacznego czytania! Ze wstępu Marcina Mellera Jak smakuje pępek Wenus – Świat widziany zza stołu „Jak smakuje pępek Wenus” to wyjątkowa publikacja autorstwa Piotra Adamczewskiego, która zabiera czytelników w fascynującą podróż po świecie kulinariów. Dzięki pięknemu stylowi pisania i głębokiej wiedzy autora, książka staje się nie tylko przewodnikiem po smakach, ale także źródłem inspiracji dla wszystkich miłośników jedzenia. Dla kogo jest ta książka? Miłośnicy kulinariów i gotowania Osoby poszukujące inspiracji w kuchni Smakosze pragnący zgłębić tajniki sztuki kulinarnej Osoby ceniące literaturę kulinarną z anegdotami i historiami Co zyskasz dzięki tej publikacji? Głębsze zrozumienie kultury jedzenia i gotowania Inspiracje do tworzenia własnych potraw Przyjemność z czytania pięknie napisanych tekstów Możliwość odkrywania nowych smaków i technik kulinarnych Kluczowe tematy i obszary Historia i kultura jedzenia Anegdoty związane z kulinariami Przepisy i techniki gotowania Refleksje na temat smaku i estetyki potraw O Autorze Piotr Adamczewski to uznany dziennikarz i autor, który od ćwierć wieku pisze o jedzeniu. Jego teksty, pełne pasji i wiedzy, zyskały uznanie wśród tysięcy czytelników, a jego styl łączy w sobie mądrość i miłość do kulinariów. O Wydawcy Oficyna Wydawnicza Przybylik& to renomowane wydawnictwo, które specjalizuje się w publikacjach kulinarnych oraz literaturze związanej z kulturą jedzenia. Dzięki starannie dobranym tytułom, wydawnictwo zyskało zaufanie czytelników i stało się ważnym graczem na rynku książek kulinarnych w Polsce. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuOficyna Wydawniza przybylik&Godebskiego 1102-912 Warszawamarek@przybylik.pl601211242

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Piotr Adamczewski
Wybrani autorzy
  • Piotr Adamczewski
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2014
Ilość stron
  • 288
Język oryginału
  • Polski
ISBN
  • 9788393799350

Opinie Jak smakuje pępek Wenus. Świat widziany zza stołu Grodzisk Mazowiecki

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • Szasiakate
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka pełna anegdot, przepisów i ciekawostek wcześniej nieznanych. Polecam dla kulinarnych maniaków 😊
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania