Młyn Kopytowa Mąka Orkiszowa 1850 Graham Eko 1Kg Młyn Kopytowa Gorlice

MĄKA ORKISZOWA GRAHAM 1850 BIO, EKOLOGICZNA 1kg Z POLSKIEGO ZIARNA Mąka orkiszowa graham typ 1850 Mąka orkiszowa graham typ 1850 to wartościowy produkt spożywczy, który cieszy się rosnącą popularnością ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Jest ona produkowana z orkiszu, jednej z najstarszych …

od 13,99 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

MĄKA ORKISZOWA GRAHAM 1850 BIO, EKOLOGICZNA 1kg Z POLSKIEGO ZIARNA Mąka orkiszowa graham typ 1850 Mąka orkiszowa graham typ 1850 to wartościowy produkt spożywczy, który cieszy się rosnącą popularnością ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Jest ona produkowana z orkiszu, jednej z najstarszych uprawnych odmian pszenicy, która była powszechnie uprawiana już w starożytnym Egipcie. BIO Mąka orkiszowa graham typ 1850 jest wytwarzana tradycyjnymi metodami z ziarna pozyskanego z certyfikowanych, ekologicznych i kontrolowanych gospodarstw rolnych. Bez dodatków, wybielaczy i polepszaczy. Nasz orkisz to odmiana Schwabenkorn. Mąka orkiszowa powstaje z ziaren orkiszu - pradawnej odmiany zboża należąca do rodziny zbóż pszenicznych. Ziarno pochodzi z certyfikowanych, ekologicznych i kontrolowanych upraw z naszej okolicy; Orkisz to prastara odmiana pszenicy, uprawiany jest od tysięcy lat; Zawiera w sobie wiele cennych wartości odżywczych i witamin; Zawiera gluten, który znacznie rzadziej wywołuje nietolerancje; Posiada również właściwości anty-nowotworowe; Ziarno orkiszu zawiera więcej białka niż ziarno pszenicy; Posiada dużą ilość błonnika pokarmowego; Zawiera witaminy z grupy B, E, A i D; Mąka ciemna idealna do wyrobów domowych np. pierogów, naleśników, ciast; Jest to doskonała podstawa do zrobienia ciemnego pieczywa, makaronów, omletów, klusek i kopytek; Mąka orkiszowa graham typ 1850 to wartościowa mąka z pełnego przemiału. Mąka orkiszowa graham typ 1850 - właściwości Mąka orkiszowa graham typ 1850 jest pełnoziarnista, co oznacza, że w procesie jej produkcji nie usuwa się otrębów i zarodka ziarna, dzięki czemu jest ona bogata w błonnik, białko i różne witaminy i minerały. Orkisz jest szczególnie ceniony za wysoką zawartość białka, które jest niezbędne do budowy i regeneracji tkanki mięśniowej. Ponadto, mąka orkiszowa graham zawiera kompleks witamin z grupy B, które mają korzystny wpływ na pracę układu nerwowego oraz przemianę materii. Zawiera witaminy z grupy B, E, A i D. Warto również wspomnieć o dużej zawartości błonnika pokarmowego. Spożywanie produktów orkiszowych wzmacnia odporność. Wyroby z mąki orkiszowej znacznie obniżają poziom złego cholesterolu, chronią nasze serce oraz mają wiele innych dobrze wpływających na zdrowie właściwości. Mąka ta nie zawiera żadnych dodatków (polepszaczy). Mąka orkiszowa należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu mąk. Ponadto z samego orkiszu wychodzi znacznie mniej mąki niż z innych ziaren. Mąka orkiszowa graham typ 1850 - do czego użyć Mąka orkiszowa graham typ 1850 jest wszechstronnym produktem, który można wykorzystać na wiele sposobów w kuchni. Jest idealna do pieczenia chleba, bułek, ciast i ciasteczek. Dzięki swoim korzystnym właściwościom odżywczym, mąka orkiszowa graham jest doskonałym wyborem dla osób, które chcą prowadzić zdrowszy tryb życia i wprowadzić do swojej diety więcej pełnoziarnistych produktów. Idealnie nada się do wypieków różnego rodzaju ciemnego pieczywa takich jak chleby, bułki. Jest to doskonała podstawa do zrobienia makaronów, omletów, klusek i kopytek. Mąka orkiszowa graham typ 1850 jest to wartościowa mąka z pełnego przemiału. Mąka orkiszowa - korzyści zdrowotne Mąka orkiszowa to nie tylko smaczna alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, ale także ma wiele korzyści zdrowotnych. Oto kilka powodów, dla których warto rozważyć włączenie mąki orkiszowej do swojej diety: Białko w dużych ilościach: Podstawą regeneracji tkanki mięśniowej, produkcji enzymów i hormonów, a także prawidłowego działania układu odpornościowego jest białko, które jest obfite w mące orkiszowej. Witaminy i minerały w orkiszu: Ten rodzaj mąki dostarcza organizmowi niezbędnych witamin z grupy B, które poprawiają pracę układu nerwowego i wspomagają przemianę materii. Orkisz jest również źródłem takich minerałów jak magnez, fosfor, cynk i selen. Bogactwo błonnika: Dzięki zawartości błonnika, zwłaszcza w mące typu graham, orkisz pomaga regulować procesy trawienia, zapobiega zaparciom i wspiera kontrolę poziomu cukru we krwi, przyczyniając się do utrzymania zdrowej wagi. Obfitość przeciwutleniaczy: Orkisz jest pełen przeciwutleniaczy, takich jak flawonoidy. Te związki chronią organizm przed stresem oksydacyjnym, który może prowadzić do wielu chorób przewlekłych, włączając choroby serca, cukrzyca czy nowotwory. Potencjalnie bezpieczny dla osób z nietolerancją glutenu: Chociaż mąka orkiszowa zawiera gluten, sugeruje się, że orkisz może być lepiej tolerowany przez osoby z nietolerancją glutenu, w porównaniu do innych odmian pszenicy. Należy jednak pamiętać, że osoby z celiakią powinny unikać produktów z mąki orkiszowej z powodu zawartości glutenu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Młyn Kopytowa
Rodzaj
  • Orkiszowa
Waga (g)
  • 1000
Cechy
  • Produkt ekologiczny
  • Brak
Typ produktu
  • Mąka
Certyfikat
  • Ekologiczny

Opinie Młyn Kopytowa Mąka Orkiszowa 1850 Graham Eko 1Kg Młyn Kopytowa Gorlice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 2 opinie
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ok !
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • m...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.