Bezgluten Makaron Krakowski niskobiałkowy PKU świderki 250g Gorlice

4,67
3 opinie

Makaron Krakowski Świderki Niskobiałkowy PKU bezglutenowy 250g - Bezgluten Opis produktu Makaron Krakowski Świderki Niskobiałkowy PKU bezglutenowy marki Bezgluten jest doskonałym zamiennikiem klasycznego makaronu i podobnie jak on, może mieć bardzo szerokie zastosowanie. Makaron świderki, nazywany …

od 15,99 Najbliżej: 43 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Makaron Krakowski Świderki Niskobiałkowy PKU bezglutenowy 250g - Bezgluten Opis produktu Makaron Krakowski Świderki Niskobiałkowy PKU bezglutenowy marki Bezgluten jest doskonałym zamiennikiem klasycznego makaronu i podobnie jak on, może mieć bardzo szerokie zastosowanie. Makaron świderki, nazywany po włosku Fusilli najlepiej smakuje podany z sosami na bazie oliwy, czosnku, suszonych pomidorów lub tych klasycznych, soczystych i słodkich, a także czarnych oliwek i włoskich ziół. Taka mieszanka smaków i zapachów wprowadzi przyjemny, śródziemnomorski nastrój w domu. Niskobiałkowy makaron to zdrowa alternatywa klasycznego makaronu Fusilli. Zawiera on naturalne składniki bez polepszaczy smaku i utrwalaczy, dzięki czemu jego naturalny smak podkreśli charakter kuchni włoskiej. Przygotowując danie z makaronem świderki, warto przyrządzić do niego sos ziołowo-pomidorowy, czyli najbardziej klasyczny sos kuchni włoskiej lub sos na bazie świeżych, sezonowych warzyw z kurczakiem, a nawet klasyczne bazyliowe pesto. Makaron świderki jest dobrą bazą do zdrowych, pożywnych i szybkich potraw bogatych w witaminy i zdrowe tłuszcze. Świetnie komponuje się z oliwą, dodając całej potrawie włoskiego smaku i zapachu. Makaron świderki dzięki temu, że jest bezjajeczny, niskokaloryczny oraz nie zawiera glutenu ani soi jest odpowiedni dla osób na różnych dietach, na przykład bezglutenowej czy wegańskiej. Dobrze komponuje się z lekkimi sosami na bazie warzyw oraz zdrowych tłuszczy, dzięki czemu może być spożywany przez osoby dbające o zdrowie i starające się utrzymać szczupłą sylwetkę. Masa netto: 250g Składniki Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, barwniki: karoteny. Wartość odżywcza Wartości odżywcze w 100g Wartość energetyczna 1574 kJ / 371 kcal Tłuszcz 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany 91 g w tym cukry 0,3 g Błonnik 0,7 g Białko 0,4 g Sól 0,03 g Fenyloalanina 11 mg Tyrozyna 8 mg Leucyna 18 mg Sposób użycia Jako składnik potraw kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej. Sposób użycia Zagotować zalecaną ilość wody. Można dodać łyżkę oleju. Wsypać łyżeczkę soli i makaron, następnie zmniejszyć moc palnika, gotować stale mieszając. Czas gotowania to 4-5 minut. Po upływie wskazanego czasu gotowania, makaron odcedzić. Kilkakrotnie przepłukać zimną wodą, przemieszać. Należy zachować proporcje 1L wody na 100g makaronu Informacja alergenna Produkt bezglutenowy, niskobiałkowy PKU. Zalecane warunki przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Szczegóły produktu Parametr Informacja Kraj Producenta Polska Bezglutenowy (deklaracja) Tak Bezglutenowy (w składnikach) Tak Wegetariański Tak Wegański Tak

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Bezgluten
Rodzaj
  • Świderki
Waga (g)
  • 250
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Nie zawiera laktozy
Typ produktu
  • Makaron
Certyfikat
  • Licencja na Znak Przekreślonego Kłosa

Opinie Bezgluten Makaron Krakowski niskobiałkowy PKU świderki 250g Gorlice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,67 na podstawie 3 opinie
  • c...a
    4
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Produkt dla osoby z chorobą nerek, będącej na diecie o niskiej zawartości białka.
  • a...h
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • Użytkownik Ceneo
    5