Moya Matcha Herbata Zielona Bancha Bio 100G Goleniów

SKŁADNIKI Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych …

od 37,09 Najbliżej: 23 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

SKŁADNIKI Zielona herbata bancha* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban” i „cha.” „Cha” w języku japońskim to herbata. Słowo „ban”(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe”, „popularne” lub „codzienne.” Natomiast „ban” zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno” i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ilość herbaty: 3-4 g na 250 ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 ℃. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK Certyfikat bio: CERTYFIKAT BIO EAN: 5904730935845 Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120 Kraj pochodzenia składników: Japonia PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA TARGI BIO PLANET 2025: TARGI BIO PLANET Wegański: TAK Wegetariański: TAK

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Moya Matcha
Gatunek
  • Herbaty zielone
Forma
  • Liściaste
Kraj pochodzenia
  • Japonia
Waga (g)
  • 100
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera glutenu
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera substancji zbrylających
  • Produkt ekologiczny
  • Produkt niesiarkowany
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Certyfikat
  • Ekologiczny
  • Bio
  • Rolnictwo Ekologiczne

Opinie Moya Matcha Herbata Zielona Bancha Bio 100G Goleniów

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • m...1
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Organiczna japońska zielona herbata bancha. Jakość doskonała.