Emile Henry Henry- Au Four Naczynie Ceramiczne Do Pieczenia Drobiu Goleniów

Wyjątkowe, ceramiczne naczynie Emile Henry z kolekcji Flame do pieczenia drobiu. Francuskie naczynie ceramiczne do pieczenia drobiu. Doskonały efekt pieczenia to zasługa specjalnie zaprojektowanego kształtu garnka, który zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła i stałą cyrkulację pary we wnętrzu. …

od 579,99 Najbliżej: 24 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Wyjątkowe, ceramiczne naczynie Emile Henry z kolekcji Flame do pieczenia drobiu. Francuskie naczynie ceramiczne do pieczenia drobiu. Doskonały efekt pieczenia to zasługa specjalnie zaprojektowanego kształtu garnka, który zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła i stałą cyrkulację pary we wnętrzu. Dzięki temu nie trzeba polewać mięsa w czasie pieczenia. Dno garnka jest karbowane, co uniemożliwia nasiąkanie sokami. Po pieczeniu piekarnik pozostaje czysty, nie ma na nim osadzonego tłuszczu i nie trzeba go myć. Naczynie jest wykonane ze specjalnej, ogniotrwałej ceramiki (żaroodporność do 270 stopni C). Garnek to idealne rozwiązanie do pieczenia każdego rodzaju mięsa a zwłaszcza drobiu. Mięso staje się nawilżone i delikatne, a skórka pozostaje krucha. Idealne naczynie dla wszystkich fanów Slow foodu. Można myć w zmywarce. Wytrzymują temperaturę od -20 °C do +270 °C Gotowane warzywa odpowiednio miękną, a ziemniaki zyskują kruchy miąższ i chrupiącą skórkę. Są bardzo smaczne, doskonale komponują się z grillowanym mięsem lub rybą. Mogą też - podane z białym serem lub wędzonym łososiem i świeżymi ziołami, skropione sokiem z cytryny - stanowić danie główne. Naczynie jest przeznaczone do kuchenek: gazowych, elektrycznych, ceramicznych, do piekarników, a także bezpośrednio nad ogień. Idealne naczynie dla wszystkich fanów Slow foodu. Można myć w zmywarce. Wytrzymują temperaturę od -20 °C do +270 °C Ekskluzywne naczynia Emile Henry to ogromny wybór form do pieczenia inspirowanych kuchnią francuską, rondli ceramicznych "cocotte", czy wywodzących się z Maroka charakterystycznych garnków tagine. To także naczynia stołowe w klimacie paryskich bistro i rustykalne akcesoria kuchenne. Uzupełnieniem jest nowa linia zestawów prezentowych dla wszystkich miłośników gotowania i dobrego jedzenia. Proces produkcji technologia Ceradon® i wypalanie w temperaturze 1150 stopni C sprawiają, że wyroby tej firmy nie mają sobie równych: są wytrzymałe na uderzenia i odporne na gwałtowne zmiany temperatury (bezpośrednio po wyjęciu naczynia z zamrażarki lub lodówki można je wstawić do gorącego piekarnika). Wszystkie składniki stosowane do produkcji naczyń Emile Henry są naturalne. Dotyczy to zarówno samej masy glinianej, jak i materiałów wykończeniowych. Naczynia nie zawierają kadmu ani ołowiu!

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Emile Henry
Materiał
  • Ceramiczne
Pokrywa
  • Bez pokrywy
Pojemność
  • 4 l
Kolor
  • Czerwone
Informacje dodatkowe
  • Możliwość mycia w zmywarce