Szkoła piekarnictwa. 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze Gniezno

Szkoła piekarnictwa 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze Wydawnictwo: Jedność EAN: 9788381447928 W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych …

od 63,11 Najbliżej: 3,5 km

Liczba ofert: 8

Oferta sklepu

Opis

Szkoła piekarnictwa 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze Wydawnictwo: Jedność EAN: 9788381447928 W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka. Odbiorcy: – osoby, które uwielbiają wszelkiego rodzaju pieczywo – wszyscy, którzy chcą poznać techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych wypieków piekarniczych – a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów na: domowe rogaliki, ciabatty, brioszki czy bagietki, aż po różnego rodzaju chleby Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: – zawiera ponad 80 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu – wszystkie przepisy są opatrzone pięknymi fotografiami – dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami – zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznego pieczywa Tytuł oryginalny: L’École de la Boulangerie. 80 pains et viennoiseries Podtytuł: Le Cordon Bleu Język: polski Wydawnictwo: Jedność Tłumaczenie: Banach Magdalena ISBN: 9788381447928 Rok wydania: 2024 Liczba stron: 320 Oprawa: Twarda Format: 23.0x28.0cm Typ publikacji: Książka Kategoria: Desery. Słodycze. Ciasta

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Opracowanie Zbiorowe
Wybrani autorzy
  • Opracowanie zbiorowe
Wybrane wydawnictwa
  • Jedność
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2024
Ilość stron
  • 320
Tematyka
  • Chleb
ISBN
  • 9788381447928