Zioła nowa encyklopedia Gliwice

4,85
10 opinii

Zioła Nowa encyklopedia Wydawnictwo: Jedność EAN: 9788376606835 Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. …

od 31,57 Najbliżej: 2,3 km

Liczba ofert: 14

Oferta sklepu

Opis

Zioła Nowa encyklopedia Wydawnictwo: Jedność EAN: 9788376606835 Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można szybko przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery. Ta encyklopedia to coś więcej niż teoretyczne informacje o roślinach – są w niej także ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To także praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne. Książka zawiera także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące. Odbiorcy - miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem - osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii - to praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne - jedna z części to prawdziwa książka kucharska, z którą szybko przygotujesz tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery Podtytuł: Właściwości i zastosowanie w odżywianiu, leczeniu i kosmetyce Autorzy: Paola Mancini, Barbara Polettini Język: polski Wydawnictwo: Jedność ISBN: 9788376606835 Rok wydania: 2021 Liczba stron: 384 Oprawa: Twarda Format: 17.5x24.5cm Ciężar: 1.16 kg Typ publikacji: Książka Kategoria: Botanika. Rośliny. Grzyby

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • PAOLA MANCINI, BARBARA POLETTINI
Wybrani autorzy
  • Remigiusz Mróz
Wybrane wydawnictwa
  • Jedność
Okładka
  • Twarda
Rok wydania
  • 2019
Ilość stron
  • 384
Tematyka
  • Atlasy przyrody
  • Encyklopedie zdrowia
ISBN
  • 9788376606835
Model
  • twarda

Opinie Zioła nowa encyklopedia Gliwice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,85 na podstawie 10 opinii
  • Użytkownik Ceneo
    4,5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ciekawa pozycja, chociaż dla osób zajmujących się zielarstwem zbyt beletrystyczna. Natomiast dla ludzi ciekawych ziół bardzo dobra.
  • Iwona
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Polecam szczególnie tym, ktorzy ziól nie znają
  • Małgorzata
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    wspaniała książka, pięknie ilustrowana, mnóstwo ciekawych informacji i przepisów
  • Ewa
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    polecam
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • b...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Warto mieć przy sobie bo internet jest zawodny