Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 2<br /> Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponad Gliwice

Pozycja "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz" to podręcznik autorstwa Anny Kmiołek-Gizary, dedykowany uczniom przygotowującym się do wykonywania opisanych zawodów. Pozycja ta cechuje się …

od 71,64 Najbliżej: 0,4 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Pozycja "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz" to podręcznik autorstwa Anny Kmiołek-Gizary, dedykowany uczniom przygotowującym się do wykonywania opisanych zawodów. Pozycja ta cechuje się pełną zgodnością z materiałem do kwalifikacji HGT.01 (tzn. "Przygotowywanie i wydawanie dań"), a także do podstawy programowej z 2019 roku. Autorka podręcznika koncentruje się przede wszystkim na prezentacji poszczególnych grup surowców oraz metod ich przetwarzania podczas procesów przygotowania produktów gastronomicznych. Przyswojenie wiedzy zawartej w książce pozwala na sprawne zastosowanie jej w praktyce. Ostatnia część podręcznika stanowi zbiór wybranych receptur. W książce zastosowano podział na partię teoretyczną oraz praktyczną, co znacznie ułatwia naukę do konkretnych części egzaminu kwalifikacyjnego. Podręcznik napisany jest przystępnym językiem, w pełni zrozumiałym dla uczniów szkół średnich. Przy terminach obcojęzycznych podano ich poprawną wymowę. W książce znajduje się także spis elementarnych i kluczowych pojęć branżowych w języku polskim, angielskim oraz niemieckim. Książka "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz" autorstwa Anny Kmiołek-Gizary to pozycja, które znacznie ułatwia właściwie przygotowanie się do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe. Wiedza teoretyczna poparta jest licznymi, wizualnymi przykładami, ilustracjami oraz praktycznymi ćwiczeniami. Rozwiewamy wątpliwości. Sprawdź zadawane pytania i odpowiedziKto jest autorem "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 2. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych"?

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Marzanna Zienkiewicz, Anna Kmiołek
Wybrane wydawnictwa
  • WSiP
Okładka
  • Miękka
Format
  • Stron: 456
Rok wydania
  • 2018
Ilość stron
  • 688
Szkoła
  • Szkoła średnia
Klasa
  • 1
Przedmiot
  • Przedmioty zawodowe
Rodzaj
  • Tradycyjne podręczniki
ISBN
  • 9788302173608
Model
  • miękka

Opinie Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja TG.07. Część 2<br /> Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponad Gliwice

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 10 opinii
  • k...h
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Książka do nauki zawodu zawiera cenne informacje na temat gotowania i są w niej ciekawe a zarazem nieskomplikowane przepisy.Jak nie będzie już potrzebna córce w szkole zostanie u mnie😊
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Podręcznik szkolny- ciekawe wydanie
  • g...0
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Dobra jakość wykonania.
    • akcja
    • fabuła
    • jakość wydania
  • e...j
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo przydatna
  • a...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Doskonała