Pucio zostaje kucharzem, czyli o radości z jedzenia Gdynia

Kiedy Pucio wychodzi z restauracji z przepisem na pyszne placuszki, wiadomo, że szykuje się rodzinne gotowanie. Jeszcze tylko szybkie zakupy i można przystąpić do pracy. A ile przy tym zabawy! Każdy ma swoje zadanie: tata kroi owoce, Pucio miesza, a Misia dosypuje do miski kolejne składniki. I …

od 19,11 Najbliżej: 1,2 km

Liczba ofert: 5

Oferta sklepu

Opis

Kiedy Pucio wychodzi z restauracji z przepisem na pyszne placuszki, wiadomo, że szykuje się rodzinne gotowanie. Jeszcze tylko szybkie zakupy i można przystąpić do pracy. A ile przy tym zabawy! Każdy ma swoje zadanie: tata kroi owoce, Pucio miesza, a Misia dosypuje do miski kolejne składniki. I podwieczorek zaraz gotowy! W książce znajdziecie przepis na Puciowe placuszki z owocami do samodzielnego przyrządzenia. Wspólne kucharzenie polecamy szczególnie dzieciom z trudnościami w jedzeniu. Dr n. Galewska-Kustra – mama, logopedka i pedagożka dziecięca, pedagożka twórczości, pisarka. Zajmuje się rozwijaniem kreatywności oraz terapią opóźnionego rozwoju mowy i wad artykulacyjnych u dzieci. Wieloletnia pracowniczka naukowa Akademii Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie. Autorka bestsellerowej serii książek wspierających rozwój mowy dziecka „Uczę się mówić, wymawiać, opowiadać”. Każdą wolną chwilę poświęca na spisywanie nowych przygód, które dyktują jej mucha Fefe i Pucio. Joanna Kłos ukończyła grafikę na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie, dyplom obroniła w Pracowni Projektowania Plakatu. Przez kilkanaście lat pracowała jako graficzka, by wreszcie zostawić „pracę na etacie” i zająć się ilustracją. Wspólnie z siostrą prowadzi pracownię lalek Kalikayo. Uwielbia czekoladę z pomarańczą i piesze wyprawy ze swoimi psami. Powyższy opis pochodzi od wydawcy. Pucio zostaje kucharzem, czyli o radości z jedzenia "Pucio zostaje kucharzem" to urocza książka dla dzieci, która wprowadza najmłodszych w świat kulinariów i radości płynącej z jedzenia. W tej pełnej przygód opowieści, Pucio odkrywa, jak ważne jest gotowanie i dzielenie się posiłkami z bliskimi, co sprawia, że każdy posiłek staje się wyjątkowy. Dla kogo jest ta książka? Dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Rodzice poszukujący inspirujących książek kulinarnych dla dzieci Nauczyciele i wychowawcy, którzy chcą wprowadzić tematykę jedzenia w zajęciach Miłośnicy serii o Puciu i jego przygodach Co zyskasz dzięki tej publikacji? Radość z gotowania: Dzieci nauczą się, jak przyjemne może być przygotowywanie posiłków. Wartościowe lekcje: Książka uczy o znaczeniu zdrowego odżywiania i dzielenia się jedzeniem z innymi. Rozwój umiejętności: Zachęca do kreatywności i eksperymentowania w kuchni. Wzmacnianie więzi: Promuje wspólne gotowanie jako sposób na spędzanie czasu z rodziną i przyjaciółmi. Kluczowe tematy i obszary Radość z jedzenia i gotowania Wartości zdrowego odżywiania Wspólne posiłki i ich znaczenie w życiu rodzinnym Kreatywność w kuchni Przygody Pucia i jego przyjaciół O Autorze Marta Galewska-Kustra – utalentowana autorka książek dla dzieci, która z pasją tworzy opowieści, które bawią i uczą. Jej prace są cenione za wartości edukacyjne oraz umiejętność angażowania młodych czytelników. O Wydawcy Wydawnictwo Nasza Księgarnia – renomowane wydawnictwo specjalizujące się w literaturze dziecięcej, które od lat dostarcza najmłodszym czytelnikom wartościowe i inspirujące książki. Producent/osoba odpowiedzialna za bezpieczeństwo produktuWydawnictwo NASZA KSIĘGARNIA Sp. z o.o.ul. Apteczna 605-075 Warszawagpsr@nk.com.pl22 643 93 89

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Marta Galewska-Kustra, Joanna Kłos
Wybrani autorzy
  • Marta Galewska-Kustra
Wybrane wydawnictwa
  • Nasza Księgarnia
Okładka
  • Twarda
Format
  • 13.5 x 13.5 cm
Rok wydania
  • 2025
Ilość stron
  • 28
Tematyka
  • Dziecko
ISBN
  • 9788310143051
Bohater
  • Pucio