Nowa jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata Gdynia

4,86
55 opinii
Zdjęcie Nowa jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata - Gdynia

Nowa książka kucharska Marty Dymek, autorki bloga www.jadlonomia.com. Pomysłów na przepisy autorka szukała podczas podróży po świecie. Jej dania pachną orientem i przywołują na myśl egzotyczne podróże, a jednocześnie są proste w przygotowaniu i zawierają składniki, które dostępne są w większości …

od 42,99 zł Najbliżej: 0 km

Stan: nowy

Liczba ofert: 23

Dostępnych od ręki: 0

Opis

Nowa książka kucharska Marty Dymek, autorki bloga www.jadlonomia.com. Pomysłów na przepisy autorka szukała podczas podróży po świecie. Jej dania pachną orientem i przywołują na myśl egzotyczne podróże, a jednocześnie są proste w przygotowaniu i zawierają składniki, które dostępne są w większości polskich sklepów. Z książki dowiedzie się, jak połączyć sezonowe warzywa z egzotycznymi przyprawami – jak przygotować bulwę selera po chiński oraz przekształcić boczniaki i paprykę w węgierski gulasz. To idealne połączenie prostoty i smaku – autorka udowadnia, że kuchnia roślinna to niekończące się inspiracje obecne od zawsze na całym świecie.

Marta Dymek zdradza, że pracowała nad tą książką ponad dwa lata. Cała setka przepisów to wynik nie tylko jej licznych podróży, lecz także bogatego doświadczenia autorki z kuchnią roślinną, jej zmysłu smaku i ogromnej wiedzy o inspirujących przepisach pochodzących z całego świata.

Marta Dymek

Blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia i książki pod tym samym tytułem. Od sześciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania, a jej książka "Jadłonomia, czyli 100 przepisów nie tylko dla wegan" doczekała się sześciu dodruków i rozeszła się w ponad 100 tysiącach egzemplarzy. Marta współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym "Chickpea Magazine". Jej teksty publikowano też w "Magazynie Smak", "Kukbuku" i "Gazecie Wyborczej", a także w jej autorskiej rybryce w "Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy".

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Tematyka
  • Kuchnia wegetariańska
Autor
  • Marta Dymek
Wydawnictwo
  • Marginesy

Opinie Nowa jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata Gdynia

Ocena ogólna
4,86 na podstawie 55 opinii
  • Anieleczka
    5
    Bardzo podoba mi się duży format książki. Prezentuje się o wiele lepiej niż poprzednia część, którą mam mniejszą. Lepiej się przegląda i szuka inspiracji na dużym formacie, tym bardziej że na każdej stronie znajdziemy wspaniałe zdjęcia dań.
    • fabuła
    • jakość wydania
    • piękne zdjęcia
    • przystępna cena
  • kagar
    5
    Następna super pozycja autorki, polecam przepisy, łatwe, smaczne, warto spróbować aby zmienić swój stosunek do świata na codzień!
    • jakość wydania
    • piękne zdjęcia
    • przystosowane do polskich realiów
  • Roma
    5
    Przyjemna, przydatna, solidna oprawa, szybko się nie zniszczy. Zadowoli wszystkich czytelników.
    • jakość wydania
  • ELWIRA
    5
    CIEKAWE PRZEPISY, PIĘKNE ILUSTRACJE, MIARY PODANE W SZKLANKACH I ŁYŻKACH. NIE MA POTRZEBY UŻYWANIA WAGI- WIELKIE UŁATWIENIE.
  • Katarzyna
    5
    Bardzo fajna, duże zdjęcia, czytelne opisy. Dla tych którzy chcą spróbować nowych smaków inspirowanych podróżami