Mieszanki chlebowe Chleb Dobrodziej Orkiszowy Gdynia

Mieszanka chlebowa CHLEB RAZOWY 100% ŻYTNI Mieszanka do chleba razowego żytniego to gotowy produkt, umożliwiający samodzielne przygotowanie aromatycznego chleba razowego. Dzięki wysokiej zawartości mąki żytniej i mąki żytniej razowej pieczywo powstałe z mieszanki stanowi alternatywę dla osób …

od 8,40 Najbliżej: 8,3 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Mieszanka chlebowa CHLEB RAZOWY 100% ŻYTNI Mieszanka do chleba razowego żytniego to gotowy produkt, umożliwiający samodzielne przygotowanie aromatycznego chleba razowego. Dzięki wysokiej zawartości mąki żytniej i mąki żytniej razowej pieczywo powstałe z mieszanki stanowi alternatywę dla osób liczących kalorie oraz dla wielbicieli nieprzetworzonej żywności. Chleb razowy a białe pieczywo Chleb żytni razowy to jeden z najbardziej wartościowych chlebów, odpowiadający gustom wymagających konsumentów. Powstaje z mąki z pełnego przemiału ziarna żyta, a więc bez utraty którejkolwiek z jego wartościowych części. Zgodnie z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia tego rodzaju pieczywo powinno dominować nad innymi rodzajami spożywanych przez nas wypieków piekarniczych. W przeciwieństwie do chleba pszennego ten, powstały z mąki żytniej, stanowi bogate źródło błonnika pokarmowego. Jest przyjazny alergikom uczulonym na gluten. Warto jednak przygotować go samodzielnie, gdyż prawdziwy chleb razowy żytni stanowi niezwykłą rzadkość w piekarniach i marketach. Chleb pełnoziarnisty mieszanka – skład Skład mieszanki chlebowej CHLEB RAZOWY 100% żytni sprowadza się do czterech elementów: mąki żytniej razowej, która stanowi aż 70% mieszanki; mąki żytniej; naturalnego wysuszonego zakwasu żytniego, soli, stanowiącej dodatek smakowy. Zawartość ciemnej mąki pszennej typu 2000 sprawia, że wypieczony chleb uzyskuje charakterystyczną szarą barwę, a miękisz jest zbity, tak jak w tradycyjnej recepturze. Mieszanka chlebowa dostępna w naszym sklepie wystarcza na przygotowanie chleba o wadze około 0,75 kg, który może być wypiekany zarówno w piekarniku, jak i w specjalnie do tego przeznaczonym wypiekaczu. Składniki Mąka orkiszowa pełnoziarnista, mąka żytnia typ 720, słonecznik łuskany, naturalny wysuszony zakwas żytni, siemię lniane, sól, naturalny słód żytni. Wartości odżywcze W 100 g: Wartość energetyczna-1509 kJ/360 kcal Tłuszcz - 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g Węglowodany-61,5 g w tym cukry - 1,0 g błonnik - 10 g Białko - 15 g Sól - 2 g Sposób przygotowania i przechowywania Do przygotowania produktów niezbędne jest dodanie drożdży. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Ostrzeżenia i pozostałe informacje W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, gorczycę, orzeszki ziemne, inne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Informacja alergenna Gluten. Dane producenta/dystrybutora Naturalnie Zdrowe Barbara Bućko, ul. Matejki 4, 05-420 Józefów Polska

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Naturalnie Zdrowe
Waga (g)
  • 500
Cechy
  • Nie zawiera cukru
  • Nie zawiera konserwantów
  • Nie zawiera laktozy
  • Nie zawiera oleju palmowego