Browin Nadziewarka Do Kiełbas 311007 2.5 Kg Gdynia

4,88
12 opinii

Nadziewarka do kiełbas pionowa, ze stali nierdzewnej BROWIN 2,5 kg 311007 + Gratis opakowanie Peklosól Vit-C - 130 g Niezastąpiona w produkcji wędlin - ręczna pionowa nadziewarka idealnie sprawdzi się podczas przygotowywania domowych kiełbas, wędlin, a także potraw z podrobów. Dzięki niej łatwo i …

od 240 Najbliżej: 5,2 km

Liczba ofert: 10

Oferta sklepu

Opis

Nadziewarka do kiełbas pionowa, ze stali nierdzewnej BROWIN 2,5 kg 311007 + Gratis opakowanie Peklosól Vit-C - 130 g Niezastąpiona w produkcji wędlin - ręczna pionowa nadziewarka idealnie sprawdzi się podczas przygotowywania domowych kiełbas, wędlin, a także potraw z podrobów. Dzięki niej łatwo i szybko napełnisz farszem osłonki wędliniarskie (tj. jelita naturalne, osłonki poliamidowe, osłonki białkowe). Wysoka jakość - cylinder wykonany ze stali nierdzewnej, a także specjalnie zaprojektowany, odporny na zaginanie tłok zaopatrzony w odpowietrzacz sprawiają, że całe urządzenie jest solidne, a co za tym idzie, produkt posłuży Ci przez lata! Aż 4 lejki - nasz produkt cechuje nie tylko przemyślana konstrukcja, ale także przydatne akcesoria, a wśród nich, aż 4 lejki (z systemem odpowietrzania) o różnych wymiarach, dzięki którym przygotujesz wędliny o średnicy: 14 mm, 18 mm, 21 mm i 25 mm. Łatwość konserwacji - produkt jest niezwykle łatwy w konserwacji - przed każdym użyciem nadziewarkę należy dokładnie umyć, a następnie rozprowadzić na jej wewnętrznej powierzchni łyżeczkę oleju jadalnego co zapewni właściwą pracę tłoka i wydłuży żywotność urządzenia! Wygoda korzystania - ze względu na pionowy układ cylindra, a także pojemność 2,5 kg mięsa, nadziewarka jest niezwykle wygodna w użyciu. Będąca w zestawie śruba pozwala na montaż do blatów kuchennych o różnej grubości. Uwaga! Przed każdym użyciem nadziewarkę należy dokładnie umyć i rozprowadzić łyżeczkę oleju jadalnego na jej wewnętrznej powierzchni. Jest to konieczne, by zapewnić właściwą pracę tłoka i wydłużyć żywotność urządzenia. Zestaw zawiera nadziewarkę, 4 lejki (z systemem odpowietrzania) w różnych rozmiarach: 14, 18, 21, 25 mm, obręcz do montażu lejków, korbę, śrubę do przytwierdzenia korby, śrubę do montażu nadziewarki do blatu o różnych grubościach, instrukcję obsługi. Wymiary korpusu: 49 x 16 x 22 cm Długość lejków: 149 mm Do domu i gastronomii Maszynka do kiełbas idealnie sprawdzi się zarówno w domu, ale i w profesjonalnej gastronomii. Produkt z pewnością przypadnie do gustu zarówno amatorom jak i osobom doświadczonym, ponieważ jest bardzo łatwy w obsłudze. Dzięki niej możemy stworzyć domowe kiełbasy, parówki, kaszanki, kabanosy, a także potrawy z podrobów. 4 lejki w zestawie Lejki posiadają system odpowietrzania i są stabilnie montowane do nadziewarki poprzez dokręcaną obręcz. W zestawie znajdziemy także odporny na zginanie tłok. Prosta w obsłudze Nadziewarka do kiełbas jest bardzo łatwa w obsłudze, co sprawia, że nawet amatorzy poradzą sobie z produkcją mięsnych wyrobów. Jak należy ją użytkować? Na stalowy pojemnik nakręć wybrany lejek. Umocuj korbę na spiralnym tłoku przy użyciu śrubki zawartej w zestawie. Stalowy pojemnik napełnij mięsnym farszem. Ustaw maszynkę na płaskim podłożu i przy pomocy zacisków zamocuj urządzenie do blatu lub stołu. Spiralny tłok z korbką wsuń do pojemnika z farszem. Upewnij się, że urządzenie jest dobrze zamocowane i napełnione farszem. Rozpocznij nadziewanie osłonek wędliniarskich mięsną masą. należy zapoznać się z instrukcją obsługi dołączona do urządzenia lub do pobrania na stronie tej oferty ... bo domowe jest lepsze! Peklosól - Pekla do kiełbasy zwyczajnej, czyli saletra z mieszanką ziół i przypraw idealnie sprawdzi się do przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Dzięki peklowaniu mięso zachowa apetyczny kolor i będzie stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła i przyprawy zapewnią mu zaś doskonały smak i wyjątkowy aromat. Utrzymuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne - ochroni Twoje specjały przed rozwojem niepożądanych drobnoustrojów, głównie Clostridium botulinum - bakterii jadu kiełbasianego. Wydobywa naturalny kolor z mięsnych wyrobów - łatwo i skutecznie zabezpieczysz swojej wyroby przed utratą naturalnej czerwono-różowej barwy. Do peklowania na sucho i mokro - sam wybierzesz najwygodniejszy dla Ciebie sposób konserwacji mięsa. Prosta do zastosowania - na opakowaniu znajdziesz krótką i czytelną instrukcję użycia. Bezpieczna dla zdrowia - produkt spełnia wszystkie normy bezpieczeństwa. Czym jest peklosól, inaczej nazywana solą peklową lub peklującą? To nic innego, jak mieszanka soli kuchennej warzonej niejodowanej oraz azotynu sodu (nitrytu), w naszym wyrobie wzbogacona o askorbinian sodu (witaminę C). Peklosól zabezpiecza mięso przed utratą naturalnej czerwono-różowej barwy, a przede wszystkim chroni wyroby przed rozwojem niepożądanych drobnoustrojów, głównie bakterii jadu kiełbasianego. Dodatek antyoksydantu ( witaminy C) zmniejsza pozostałość resztkowego azotynu, powodując skuteczne ograniczanie powstawania nitrozoamin. Przyspiesza przekształcanie azotynów w tlenek azotu, polepszając kolor produktów mięsnych. Jest także doskonałym stabilizatorem. Zastosowanie peklosoli umożliwi Ci również dalszą obróbkę mięsa, np. w procesie wędzenia, suszenia oraz dojrzewania. Sposób użycia przy przygotowaniu 1 kg mięsa: Peklowanie na mokro: do 1 L zimnej wody wsyp 58-65 g peklosoli, dodaj 4 g cukru oraz ewentualnie ulubione przyprawy. Pekluj mięso w zalewie 7-14 dni w lodówce. Peklowanie na sucho mięs w kawałku: mięso natrzyj 18-25 g peklosoli oraz ewentualnie ulubionymi przyprawami. Pekluj w lodówce 3-7 dni (grubość mięsa 1 cm-1 dzień peklowania). Peklowanie na sucho mięsa na kiełbasy: do 1 kg mielonego mięsa dodaj 13-17 g peklosoli oraz ulubione przyprawy. Gotową mieszankę pozostaw na 1 dzień w lodówce. Składniki: sól niejodowana, azotyn sodu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu (0,3%), substancja przeciwzbrylająca: żelazocyjanek potasu.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Browin
Model
  • 311007
Rodzaj
  • Nadziewarki

Opinie Browin Nadziewarka Do Kiełbas 311007 2.5 Kg Gdynia

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
4,88 na podstawie 12 opinii
  • j...b
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Jestem mile zaskoczony jakością wykonania. Spodziewałem się taniej chińszczyzny, a jednak produkt wygląda solidnie. Na razie tylko dwa razy zdążyłem użyć tę nadziewarkę i mogę śmiało powiedzieć, że jest bardzo dobra.
    • jakość
    • trwałość
    • wygląd
  • m...7
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Super sprzęt kiełbaska oraz kabanosy bardzo łatwo się nadziewała. 4 rozmiary lejków. Gorąco polecam
    • jakość
    • trwałość
    • wygląd
  • k...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Swietna, tylko teraz brałbym większej pojemnosci
    • jakość
    • trwałość
    • wygląd
  • r...a
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Bardzo dobra jakość w naprawdę dobrej cenie.
    • jakość
    • trwałość
    • wygląd
  • k...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    super polecam
    • jakość
    • trwałość
    • wygląd