Zdjęcie Bavicchi Kiełki Azuki Bio 90G - Gdynia

Bavicchi Kiełki Azuki Bio 90G Gdynia

FASOLA ADZUKI - NASIONA NA KIEŁKI GEO, CERTYFIKOWANE, 90G, BAVICCHI Fasola Adzuki - ekologiczne, certyfikowane nasiona na kiełki GEO, 90g, Bavicchi Nazwa botaniczna: Phaseolus angularis Pączki fasoli Adzuki są równie dobrze znane miłośnikom orientalnej kuchni jak fasolka Mung i soja. Kiełki Adzuki …

Ostatnia znana cena: 7,35 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

FASOLA ADZUKI - NASIONA NA KIEŁKI GEO, CERTYFIKOWANE, 90G, BAVICCHI Fasola Adzuki - ekologiczne, certyfikowane nasiona na kiełki GEO, 90g, Bavicchi Nazwa botaniczna: Phaseolus angularis Pączki fasoli Adzuki są równie dobrze znane miłośnikom orientalnej kuchni jak fasolka Mung i soja. Kiełki Adzuki w 25% składają się z białka. Są bogate w aminokwasy i witaminy, zwłaszcza w żelazo, wapń i witaminę B2 (niacyny). Ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego, a przy tym brak właściwości wzdymających, są polecane kobietom w ciąży. Ponadto wspomagają leczenie chorób nerek i trzustki. Są wyjątkowo chrupiące i bogate w błonnik i wodę. W smaku przypominają fasolkę Mung. Lepiej, jeśli są hodowane z dala od światła, które stymuluje produkcję celulozy. Aby je trochę zmiękczyć, można je chwilę pogotować na parze. Nadają się jako dodatek do zup, sałatek oraz past rybnych. Same w sobie doskonale pasują do aperitifów i napojów. Potrzebują dużo wody i preferują metodę kiełkowania w torebce. Dlaczego warto jeść kiełki? Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera skumulowane składniki odżywcze, niezbędne do wytworzenia pierwszych pędów rośliny: witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik. Zasłużenie więc kiełki są nazywane bombą witaminową. Przy tym zawarte w nich cenne są bardzo dobrze przyswajalne dla naszego organizmu. Stanowią tzw. żywność funkcjonalną, która pozwala uzupełnić niedobory składników mineralnych i witamin, wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego, wykazuje działanie antynowotworowe oraz zmniejsza ryzyko zachorowań na choroby cywilizacyjne. Dlaczego warto samodzielnie hodować kiełki? Warto pamiętać, że najwięcej składników odżywczych, enzymów, witamin i minerałów, mają świeżo zebrane kiełki. W sklepach można kupić rozwinięte już z nasionek pędy młodych roślin, jednak takie rozwiązanie ma kilka wad: gotowe kiełki zawierają mniej wartości odżywczych, niż te z uprawy domowej - ich hodowla przebiega w halach, gdzie dostęp do światła jest ograniczony, a w transporcie, podczas magazynowania i przechowywania (nie zawsze w sklepowej lodówce) są narażone na dalsze ubytki wartościowych składników, kiełki trzeba szybko spożyć - mogą zacząć pleśnieć lub więdną, szybciej tracą wartości odżywcze, plastikowe opakowanie - nie zapewnia dostępu powietrza, co sprzyja rozwojowi pleśni, nie mówiąc już o tym, że zwiększa ilość produkowanych przez nas plastikowych śmieci... wysoka cena - częste kupowanie gotowych kiełków to spory wydatek, zdecydowanie mniej zapłacimy za nasiona. Samodzielna uprawa kiełków nie jest trudna ani pracochłonna. W dodatku jest dostępna przez cały rok. Daje gwarancję, że spożywane przez nas kiełki są świeże i pełnowartościowe! Różnorodność dostępnych nasion sprawia, że możemy próbować różnych kiełków i szukać swoich ulubionych smaków. Jeśli chcesz wprowadzić do swojej diety więcej warzyw i mieć pewność, że nie są "pryskane", uprawiaj swoje własne kiełki z dobrej jakości, certyfikowanych nasion. Czym wyróżniają się kiełki Bavicchi? Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych. Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem. Jak wysiewać Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone. Podlewaj 2-3 razy dziennie. Ta odmiana nasion najlepiej radzi sobie w torebce do kiełkowania. Przed spożyciem kiełki należy umyć. Smacznego! Termin przydatności do wysiewu: 3 lata Waga opakowania: 90g Trudność: 3 Śluzowate: Nie Temperatura: 21 Wstępne kiełkowanie:po 3-4 dniach Ilość nasion na plastikową tacę kiełkownicy Geo: 90g Ilość nasion na tacę Geo Terra di Siena: 45g Ilość nasion na słoik Geo Jar: 90g Kiełki GEO to zdrowe żywienie dostępne dla każdego niezależnie od pory roku! Tags:nasiona na kiełkicertyfikowane kiełkiBavicchikiełki GEOekologiczne kiełki Zdjecie poglądowe. Zastrzegamy sobie prawo do chwilowych brakow magazynowych oraz opóźnienie / anulowania dostawy wynikającej z łańcucha dostaw, stany magazynowe z hurtownią nie są aktualizowane na bieżąco z widocznymi ofertami.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Toraf
Rodzaj
  • Kiełki
Typ rośliny
  • Fasola