Zdjęcie Caso Sous Vide SV200 1308 - Gdańsk

Caso Sous Vide SV200 1308 Gdańsk

Sous vide jest jedną z najbardziej popularnych metod przyrządzania posiłków stosowaną przez światowej klasy kucharzy na całym świecie; jednocześnie jedną z nielicznych, która znalazła powszechne zastosowanie w mniej profesjonalnych restauracjach a także w domach.Istnieją różne rodzaje sprzętu …

Ostatnia znana cena: 559,00 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Sous vide jest jedną z najbardziej popularnych metod przyrządzania posiłków stosowaną przez światowej klasy kucharzy na całym świecie; jednocześnie jedną z nielicznych, która znalazła powszechne zastosowanie w mniej profesjonalnych restauracjach a także w domach.Istnieją różne rodzaje sprzętu umożliwiającego gotowanie tą metodą, różniące się nieco sposobem obsługi. Jeśli jednak pozna się kilka podstawowych zasad, gotowanie w sous vide okaże się prostsze niż tradycyjne.Metoda Sous Vide polega na powolnym gotowaniu zapakowanego próżniowo produktu: mięsa, ryby, jaj, warzyw czy owoców, w niskiej temperaturze. Każdy produkt ma dokładnie określoną przez producenta temperaturę i czas optymalnego przygotowania. Szczelne pakowanie produktów pozwala na zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych, które podczas konwencjonalnego gotowania są niszczone na skutek gwałtownego poddawania obróbce termicznej. Technika precyzyjnego kontrolowania temperatury umożliwia uzyskanie doskonale soczystego, smakowitego posiłku, przygotowanego za każdym razem dokładnie w ten sam sposób.Cyrkulator zanurzeniowy to poręczne urządzenie, którego używa się do próżniowego przygotowania posiłków w niskiej temperaturze. Praca z tym urządzeniem jest bardzo prosta – montujemy cyrkulator przy pomocy klamry do brzegu garnka (lub innego naczynia) napełniamy je wodą do wysokości oznaczonej na cyrkulatorze, wkładamy do kąpieli wodnej torbę z próżniowo zapakowanym, przyprawionym pożywieniem i ustawiamy parametry (czas i temperaturę) odpowiednio dobraną do rodzaju produktu. Po upływie czasu, urządzenie uruchamia sygnał dźwiękowy a następnie wyłącza się. Dzięki temu nie ma konieczności kontrolowania procesu gotowania. Możemy spokojnie pozostawić urządzenie włączone na noc, by rano cieszyć się gotowym posiłkiem. Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania metodą Sous Vide CASO SousVide Garer 200: kompaktowy, przenośny cyrkulator zanurzeniowy, wykonany z solidnej stali nierdzewnej oraz wysokiej jakości plastiku, urządzenie wyposażone jest w czytelny wyświetlacz dotykowy, sensor niskiego poziomu wody, precyzyjny czujnik kontroli temperatury oraz timer, cyrkulator montowany jest przy pomocy klamry zaciskowej dzięki czemu możliwe jest instalowanie go na dowolnym naczyniu, które ma płaskie lub zaokrąglone brzegi, podgrzewanie kilku różnych posiłków jednocześnie, podgrzewanie wody programowalne od 45 do 90 °C, w krokach co 0.1 °C.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Caso Germany
Rodzaj
  • Urządzenia do sous vide
Kolor
  • Czarne

Opinie Caso Sous Vide SV200 1308

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • d...l
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Ok
    • jakość
    • łatwość czyszczenia
    • trwałość