Victorinox Nóż ceramiczny do mięsa 7.2033.12G Frampol

Najnowsza linia noży ceramicznych Victorinox.Nóż z ostrzem o długości 12cm w opakowaniu prezentowym.Zalety:- najwyższa jakość- długotrwała ostrość- neutralność ostrza w stosunku do smaku krojonej żywnościOstrza ceramiczne są wytwarzane ze sproszkowanego tlenku cyrkonu owysokiej jakości, sprężone …

od 279,99 Najbliżej: 16 km

Liczba ofert: 11

Oferta sklepu

Opis

Najnowsza linia noży ceramicznych Victorinox.Nóż z ostrzem o długości 12cm w opakowaniu prezentowym.Zalety:- najwyższa jakość- długotrwała ostrość- neutralność ostrza w stosunku do smaku krojonej żywnościOstrza ceramiczne są wytwarzane ze sproszkowanego tlenku cyrkonu owysokiej jakości, sprężone pod bardzo wysokim ciśnieniem orazspiekane w specjalnych piecach w temp.1500 stopni C.W rezultacie otrzymuje się noże o niezwykłej twardości- prawietak twarde, jak diamenty.Dzięki ceramicznemu materiałowi, nóż jest bardzo lekki, ważyjedynie połowę tego, co nóż ze stali o takiej samejwielkości.Nóż jest odporny na korozję oraz, dzięki swojejgładkiej powierzchni, niewrażliwy na kwasy.Ze względu naniezwykłą twardość, noże pozostają ostre przez długi czas.Wskazówki i środki ostrożności:Noże ceramiczne są przeznaczone do krojenia żywności.Nie są one wstrząsoodporne.Nie należy nimi o nic uderzać, ani podważać.Trzeba uważać, abynie upuścić noża na podłogę lub inną twardą powierzchnię.Aby noże pozostały ostre przez długi czas, zaleca się używaniedesek do krojenia z drewna lub plastiku.Nie należy kroić twardych produktów lub przedmiotów (np.zamrożona żywność, kości, metal itd.).Nie trzymać noża w otwartym ogniu (wysokie przewodnictwociepła!).Nie myć noży drucianym zmywakiem.Do mycia używać tylko łagodnych detergentówPrzechowywać nóż w załączonej osłonce ochronnej.Mycie noży w zmywarce do naczyń nie jest zalecane, chyba, że mamypewność , że nóż nie będzie miał kontaktu z innymiprzedmiotami.Szczegóły techniczne:Surowiec: najważniejszym materiałem użytym przy produkcji ostrzyjest tlenek cyrkonu, którego główne właściwości to: twardość iodporność.Proces wytwarzania:Ostrza ceramiczne Victorinox wykonywane są ze sproszkowanego tlenkucyrkonu, który pod wpływem wysokiego ciśnienia zostaje sprężony wodpowiednie formy.Te formy są spiekane w bardzo wysokiejtemperaturze.W procesie końcowym ostrza są szlifowane.Dzięki dużej gęstości materiału uzyskujemy długotrwałąostrość, ponieważ gęstość oznacza wysoką odporność nazużycie.Ostrzenie:Ze względu na specjalny proces wytwarzania, ostrza są płaskie iniepofalowane, nawet po ich spiekaniu. Dzięki temu tylko końcówki.nie zaś całe ostrza, poddawane są szlifowaniu. W ten sposób możnauniknąć niewidocznych dla oka zarysowań. Zaleca się używaniediamentowej ostrzarki w celu ponownego naostrzenia noża.Ostrza noży ceramicznych wykonane są w JaponiiRękojeści wykonane są w Szwajcarii...

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Victorinox
Rodzaj
  • Noże do mięsa i wędlin
Kolor
  • Srebrne
Długość ostrza
  • 12 cm