Dr.Oetker żelfix 2:1 40G Działoszyce

Środek żelujący do szybkiego przygotowania konfitur. Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory. Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory …

od 3,99 Najbliżej: 38 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Środek żelujący do szybkiego przygotowania konfitur. Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne, domowe przetwory. Żelfixy Dr. Oetkera to produkty pomocnicze do gotowania dżemów, marmolad i galaretek. Weź umyte oczyszczone owoce lub sok, wsyp Żelfix i cukier, gotuj 1-2 min i przetwory gotowe. Teraz wystarczy, że przełożysz je do wyparzonych słoiczków. Dzięki tak krótkiemu gotowaniu owoce zachowają większość witamin i piękny kolor. Dla tradycjonalistów mamy Żelfix 2:1 (1 kg owoców + 0,5 kg cukru), a dla osób chcących zredukować ilość cukru Żelfix 3:1 (1 kg owoców + 350 g cukru). Z Żelfixem 2:1 możesz przygotować pyszne konfitury używając tylko 0,5 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 2:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 1-2 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie Żelfixu również zapobiega pleśnieniu konfitur. Teraz wystarczy przełożyć je do wyparzonych słoiczków i cieszyć się smakiem lata przez długie miesiące! Informacje z opakowania Opis produktu Żelfix 2:1. Środek żelujący w proszku do szybkiego przygotowania konfitur. Cechy produktu Na bazie naturalnej pektyny owocowej. Pyszne konfitury w 1 minutę. Zapobiega pleśnieniu. Na 1 kg owoców 0,5 kg cukru. Masa netto: 40 g Sposób przyrządzania Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru Odważyć 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,75 l soku. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając. Dodać 0,5 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 1 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min.). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok 5 min. dnem do góry. Wskazówki Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera. Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników. Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia. Pozostałe informacje Przepisów szukaj na www.oetker.pl Składniki cukier, substancja żelująca (pektyny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (kwas sorbowy) Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA. Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zastosowanie informacji produktowych Każdym produktem firma Dr. Oetker udowadnia swoje motto „Jakość przepisem na sukces”. Staramy się, aby informacje produktowe były właściwe, niemniej jednak może się zdarzyć, że skład, wartości odżywcze oraz obecność alergenów w naszych wyrobach mogą ulec zmianie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu przed jego konsumpcją.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Dr Oetker
Waga (g)
  • 40
Cechy
  • Nie zawiera cukru

Opinie Dr.Oetker żelfix 2:1 40G Działoszyce

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 1 opinia
  • Użytkownik Ceneo
    5
    Najlepszy żelfix. 2 w 1 potrzebuje więcej cukru niż 3 w 1. Polecam 2 w 1 jak i 3 w 1.