Zdjęcie Trek'N Eat Gulasz Po Myśliwsku Z Wołowiną I Makaronem Niebieski  - Dynów

Trek'N Eat Gulasz Po Myśliwsku Z Wołowiną I Makaronem Niebieski Dynów

Jeszcze niedawno, żywność liofilizowana zarezerwowana była tylko dla profesjonalnych wypraw i ekspedycji turystycznych. Obecnie, każdy turysta może zaopatrzyć się w gotowe posiłki, które wystarczy zalać wodą i pałaszować nawet prosto z opakowania. Nasza oferta dań wyprawowych firmy Trek'n eat, …

Ostatnia znana cena: 39,00 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Podobne produkty nowe i używane

Opis

Jeszcze niedawno, żywność liofilizowana zarezerwowana była tylko dla profesjonalnych wypraw i ekspedycji turystycznych. Obecnie, każdy turysta może zaopatrzyć się w gotowe posiłki, które wystarczy zalać wodą i pałaszować nawet prosto z opakowania. Nasza oferta dań wyprawowych firmy Trek'n eat, zawiera śniadania, obiady i desery. Zapewniają syty i pełnokaloryczny posiłek podczas naszych wypraw - nawet weekendowych. Gdy przemierzamy wiele kilometrów z dala od cywilizacji, z całym dobytkiem na plecach potrzebnym np. na 2-tygodniowy trekking, okaże się niezbędnym elementem naszej diety. Jest lekka i zajmuje o wiele mniej niż "normalne" jedzenie. A co najważniejsze nie wymaga wielogodzinnych przygotować posiłków, lecz do 10 minut.Może nadszedł czas na wypróbowanie tych dań podczas naszych wypraw i biwaków ? Warto rozważyć zakup liofilizatów marki Trek'n Eat, która jest liderem wśród producentów żywności ekspedycyjnej na europejskim rynku. Opinie na temat walorów smakowych liofilizatów są jednak zaskakująco pozytywne. Sami wykorzystujemy te produkty podczas realizowanych zleceń turystycznych, a czasem i w domu. Warto jednak mieć mały przyprawnik z solą i pieprzem :). ZOSTAŃ Z NAMI MISTRZEM KUCHARSKIM NA BIWAKU, CZY WYPRAWIE ! Opis produktu Danie myśliwskie z wołowiną i makaronem. Po takie połączenie dobrze przyprawionej wołowiny i makaronu warto sięgnąć zawsze wtedy, gdy zmęczone ciało domaga się wartości odżywczych i regeneracji, a pogoda nie rozpieszcza. Przygotowanie, jak w przypadku wszystkich produktów Trek'n Eat, jest banalnie łatwe i zajmuje tylko parę chwil. PRZYGOTOWANIE Wlać wrzącą wodę bezpośrednio do woreczka, nie przekraczając zaznaczonej w nim linii (650ml), Zawartość dokładnie wymieszać. Woreczek zamknąć i pozostawić do naciągnięcia przez 8 minut. I spożywamy pyszny i energetyczny posiłek W skład wchodzą: Makaron [(50%) grysik pszenny, białko, sól], 9% wołowina, maltodekstryna, śmietana, skrobia, tłuszcz roślinny, aromat, pieczarki 2,5%, cebula, masło klarowane, pomidory, aromat (z pszenicą) sól spożywcza, pietruszka, glukoza, laktoza, środki zagęszczające: guma guar, syrop glukozowy w proszku, ekstrakt drożdżowy, przyprawy, środek rozdzielający: kwas krzemowy, kazeina. Mięso liofilizowane: 14,4g (odpowiada ok. 57g świeżego mięsa) Parametry Waga netto: 160 g Ilość wody do dodania: 480 ml Waga po przygotowaniu: 640 g Czas przygotowania: 8 min Kalorie: 399 kcal Węglowodany: 56 g/100 g Tłuszcz: 11,8 g/100 g Białko: 16,8 g/100g Sól: 3,3/100 g Błonnik: 3,3/100 g Gluten - tak Alergeny: laktoza, mleko, jaja Zalety lekkie bez konserwantów łatwe w przygotowaniu bardzo dobre w smaku produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów" duża oszczędność wody i gazu okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat Firma Trek'N Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - specjalisty w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'N Eat oferuje bardzo szeroki zakres żywności liofilizowane: od pojedynczych składników i dodatków, poprzez przekąski i zupy, aż po doskonałe w smaku dania główne. Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trek´n Eat
Rodzaj
  • Dania mięsne
Waga (g)
  • 160
Typ produktu
  • Mięso i wędliny