Podano do stołu Drezdenko

Podano do stołu. Dlaczego prawie wszystko, co nam dotąd mówiono o jedzeniu, nie jest prawdą ❤️ Marginesy ❤️ ✔️ Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia? Czy liczenie kalorii ma sens? Czy istnieją dowody na to, że kawa jest dla nas szkodliwa? Dzięki swoim pionierskim badaniom …

od 16,90 Najbliżej: 42 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Podano do stołu. Dlaczego prawie wszystko, co nam dotąd mówiono o jedzeniu, nie jest prawdą ❤️ Marginesy ❤️ ✔️ Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia? Czy liczenie kalorii ma sens? Czy istnieją dowody na to, że kawa jest dla nas szkodliwa? Dzięki swoim pionierskim badaniom profesor Tim Spector obala te i wiele innych mitów na temat jedzenia. W książce Podano do stołu analizuje skandaliczny brak wiarygodnych badań stojących za wieloma -anami dietetycznymi, oficjalnymi zaleceniami i cudownymi kuracjami, i zachęca nas do ponownego przemyślenia naszej relacji z jedzeniem – nie tylko dla naszego zdrowia jako jednostek, ale dla przyszłości -anety. NR 1 NA LIŚCIE BESTSELLERÓW „SUNDAY TIMESA”, bestseller Amazona „Fascynujące i krytyczne spojrzenie na pop-arne mity o jedzeniu”. Michael Mosley, autor książki Jelita wiedzą lepiej „Ta książka powinna być dostępna na receptę”. Felicity Cloake, autorka książek, dziennikarka specjalizująca się w k-inariach „Rewolucja żywieniowa już trwa, a Tim Spector stał się jednym z jej pionierów. To, co pisze, jest pouczające i niezwykle aktualne”. Yotam Ottolenghi, pisarz, restaurator i pisarz k-inarny „Ta książka pomoże ci zdecydować, co dodać do listy następnych zakupów w sklepie spożywczym… To jedna z najbardziej klarownych i przystępnych książek o odżywianiu, jakie czytałam. Odświeżająco bezstronna, głęboko pouczająca i wolna od modnych zasad dietetycznych”. Bee Wilson, „Guardian” „Dementuje dekady fałszywych informacji. Podano do stołu to fascynująca lektura”. Tony Turnb-l, „The Times” „Podano do stołu to przebój literatury na temat żywienia”. Niall Toner, „Sunday Times” „Obok tej książki nie można przejść obojętnie. Jest punktem wyjścia do dyskusji na temat żywienia w Polsce”. dr inż. Agnieszka Leciejewska, specjalista dietetyk Tim Spector – profesor epidemiologii genetycznej w King’s College w Londynie i honorowy kons-tant w szpitalach Guy’s i St Thomas’. Wielokrotnie nagradzany ekspert w dziedzinie medycyny personalizowanej i mikrobiomu jelitowego oraz autor książek, w tym bestsellerowych Podano do stołu, Food for Life i The Diet Myth. Reg-arnie występuje w telewizji, radiu i podcastach na całym świecie i stał się jednym ze stu najczęściej cytowanych naukowców. Jest współzałożycielem firmy ZOE zajmującej się spersonalizowanym żywieniem i kieruje największym na świecie obywatelskim projektem naukowym dotyczącym zdrowia – badaniem ZOE Health. W 2020 roku został nagrodzony Orderem Imperium Brytyjskiego za swoją pracę przy zwalczaniu epidemii COVID-19. Autorzy: Tim Spector EAN: 9788367510745 Głębokość: 25.000000 ISBN: 978-83-67510-74-5 Liczba stron: 336 Oprawa: Miękka ze skrzydełkami Rodzaj: Książki Rok wydania: 2023 Szerokość: 140 Tłumaczenie: Danuta Śmierzchalska Wydanie: 1 Wydawnictwo: Marginesy Wysokość: 200 ✔️ Autorzy: Tim Spector Tłumaczenie: Danuta Śmierzchalska Wydanie: 1 Rok wydania: 2023 Oprawa: Miękka ze skrzydełkami ISBN: 978-83-67510-74-5 Wysokość: 200 EAN: 9788367510745 Szerokość: 140 Głębokość: 25.000000 Rodzaj: Książki Wydawnictwo: Marginesy Liczba stron: 336 Produkt fabrycznie nowy. ➡️ Kategoria :Kultura i rozrywka/Książki i Komiksy/Poradniki i albumy/Zdrowie, pierwsza pomoc Podano do stołu. Dlaczego prawie wszystko, co nam dotąd mówiono o jedzeniu, nie jest prawdą ✅ Marginesy ✅ Numer: 9788367510745, PLA-9788367510745. ✅ Waga: 0.22 kg.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Tematyka
  • Diety i odchudzanie
Autor
  • Tim Spector
Wybrane wydawnictwa
  • Marginesy
Rok wydania
  • 2023
Ilość stron
  • 336
Okładka
  • Miękka
ISBN
  • 9788367510745