Amaizin Coconut Milk Napój Kokosowy Bez Gumy Guar 17 % Tłuszczu Bio 500ml Dobra

Kokosowe smakuje lepiej niż krowie Mleko kokosowe to, wbrew pozorom, nie płyn zamknięty we wnętrzu orzecha kokosowego. Jest ono bowiem wytwarzane z białego miąższu kokosa. W odróżnienia od mleka krowiego czy koziego, mleczko kokosowe jest gęste, aksamitne i bardzo aromatyczne. Jest świetną …

od 13,99 Najbliżej: 44 km

Liczba ofert: 2

Oferta sklepu

Opis

Kokosowe smakuje lepiej niż krowie Mleko kokosowe to, wbrew pozorom, nie płyn zamknięty we wnętrzu orzecha kokosowego. Jest ono bowiem wytwarzane z białego miąższu kokosa. W odróżnienia od mleka krowiego czy koziego, mleczko kokosowe jest gęste, aksamitne i bardzo aromatyczne. Jest świetną alternatywą dla osób, które nie tolerują mleka krowiego, a smak mleka koziego kompletnie im nie odpowiada. Mleczko kokosowe jest bardzo smaczne, słodkawe w smaku i z pewnością będzie smakować każdemu. Doskonałe mleko dla alergików Mleczko kokosowe jest nie tylko smaczne, ale też pełne prozdrowotnych składników. Zawiera wiele kwasów tłuszczowych, ale dość specyficznych, gdyż są przez nasz organizm spalane dużo szybciej niż inne kwasy tłuszczowe. Mleko kokosowe ma też sporo witamin, minerałów (wapń, magnez, potas, żelazo, fosfor), przeciwutleniaczy, aminokwasów, a także łatwo przyswajalnych węglowodanów. Jest szczególnie polecane alergikom, osobom cierpiącym na nietolerancje pokarmowe oraz odchudzającym się. Koktajl, kawa zwykła lub mrożona Mleko kokosowe doskonale smakuje jako samodzielny napój lub jako składnik przepysznych koktajli. Można do niego dodać świeże lub suszone owoce i po zmiksowaniu otrzymamy gęsty, aromatyczny i przepyszny napój. Świetnie gasi pragnienie oraz na długo zapewnia uczucie sytości. Bardzo dobrze smakuje także kawa, do której zamiast mleka krowiego, dolejemy mleczko kokosowe. Latem warto poeksperymentować z przyrządzeniem kaw mrożonych z dodatkiem pachnącego mleczka kokosowego – efekt na pewno będzie doskonały. Do deserów, przekąsek i dań egzotycznych Bez aromatycznego, gęstego mleczka kokosowego trudno wyobrazić sobie wiele potraw z kuchni orientalnej. Wykorzystywane jest jako dodatek do chińskich, japońskich i tajskich zup, składnik dań typu curry, do przekąsek oraz sosów. Można też dodawać je do deserów, omletów, lodów – smakuje doskonale i każdej potrawie nadaje unikalny, egzotyczny smak. Mleko kokosowe ma wszechstronne zastosowanie w kuchni, nie wywołuje uczuleń, można więc je dodawać do potraw bez ograniczeń.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Amaizin
Pojemność (l)
  • 0,5
Certyfikat
  • Rolnictwo Ekologiczne
Kraj Producenta
  • Holandia
Cechy
  • Nie zawiera glutenu
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański