Yerba Erva Mate Verde - Yacuy Nativa 1kg Chimarrao Dobczyce

Zestaw zawiera: ☀ Yacuy Chimarrao Vacuum 1000g ☀ Bombilla Redondo 23 cm ☀ Porongo Yacuy w kolorze czerwonym ↘️ Typowa klasyczna brazylijska wersja yerby - erva mate Chimarrao Posiada bardzo łagodny, nieco korzenny smak z unikalnymi nutami słodyczy. Po pierwszych łykach czuć trawiaste nuty zostające …

od 44,89 Najbliżej: 45 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Zestaw zawiera: ☀ Yacuy Chimarrao Vacuum 1000g ☀ Bombilla Redondo 23 cm ☀ Porongo Yacuy w kolorze czerwonym ↘️ Typowa klasyczna brazylijska wersja yerby - erva mate Chimarrao Posiada bardzo łagodny, nieco korzenny smak z unikalnymi nutami słodyczy. Po pierwszych łykach czuć trawiaste nuty zostające na podniebieniu na klika chwil. Zdecydowanie polecamy to tradycyjne chimarrao z charakterem. Pakowana próżniowo co oznacza, że spełnia najwyższe brazylijskie standardy chimarrao. Za producentem podajemy, iż yerba mate Yacuy zostaje zbierana z upraw dzikich. Zielony napar posiada wyjątkowo łagodny smak oraz dość mocne właściwości pobudzające. Jego intensywnie zielony kolor zawdzięczany jest pakowaniu do torebek zaraz po zbiorze i szybkim wysuszeniu liści, bez etapu leżakowania. Ervę można zalewać nawet kilkanaście razy, nie doświadczając zmniejszenia intensywności smaku naparu. Chimarrao jest rodzajem odpowiednim dla początkujących miłośników yerby, ma delikatny, niezbyt gorzki smak, w przeciwieństwie do odmian argentyńskich, bądź paragwajskich. By zachować odpowiedni smak i cieszyć się aromatem chimarrão paczkę należy szczelnie zamykać. Erva mate zachowuje swoją świeżość, jeśli jest trzymana w lodówce, nawet kilka tygodni po jej odpakowaniu. ↘️ Bombilla REDONDO larga (dł. 23 cm) /x2 Bombilla długości 23 cm. Idealna do picia z naczyń porongo. Wykonana jest ze stali INOX. Zakończona jest płaskim sitkiem. Polecamy ten produkt miłośnikom brazylijskich miałkich chimarrao i urugwajskich odmian PU1. Pozostałe informacje: Przed pierwszym użyciem bombillę należy umyć pod gorącą, bieżącą wodą. Materiał: stal nierdzewna INOX Długość: 23 cm Czyszczenie: Myć wodą z detergentem. Zalecane jest okresowe czyszczenie za pomocą szczoteczki do czyszczenia bombilli. Produkt można myć w zmywarce Kraj pochodzenia: Brazylia ↘️ Wyjątkowa egzotyczna tykwa YACUY Porongo Red. Klasyczna tykwa typu cuia, pochodząca z Brazylii, krainy czyli bardzo drobno zmielonej i mocno pylastej erva mate. Naturalnie taka tykwa spełni swoje zadanie jako naczynie dla każdego innego dowolnego rodzaju yerba mate. Jest oryginalna tykwa, od jednej z najlepszych brazylijskich plantacji Yacy. To naczynie o swym wyjątkowym kształcie ułatwia przygotowywanie również mate typu PU1. Do takiej drobno mielonej, puszystej yerba mate jak lub urugwajskich chimarrão sypkich popularnych w Urugwaju i Brazylii wystarczy zachęcić raz ;) Matero jest robione ręcznie. Posiada grube naturalne ścianki. Posiada dość szeroki metalowy kołnierz z metalu , który pozwala na usypanie charakterystycznego kopczyka. Do naczynka doskonale pasują rurki typu bomba, o długości co najmniej 19 cm. Tykwa nie wymaga wstępnego przygotowania, wystarczy dobrze ją opłukać pod bieżącą wodą. Matero posiada szeroki, starannie wygładzony środek, który pozwala na usypanie charakterystycznego kopczyka Użytkowanie: Brazylijskie naczynia typu cuia nie wymagają przygotowania wstępnego, ponieważ wszelkie resztki owocu zostały dokładnie wyczyszczone. Wystarczy opłukać wodą i używać. Należy natomiast pamiętać o częstym suszeniu naczynka. Przynajmniej raz dziennie należy usuwać yerbowe fusy, następnie opłukać tykwę pod bieżącą wodą a na koniec odstawić wylotem do góry w suche miejsce. UWAGA! Jest to produkt z naturalnego, zdrewniałego owocu. W wyniku zalewania ciepłą wodą, ściany tykwy rozprężają się i na powierzchni mogą pojawić się ryski lub pęknięcia. Jeśli tykwa jest nadal szczelne i nie przecieka - pękniecie nie podlega reklamacji. Wysokość naczynka: ok. 12-15cm Głębokość naczynka: ok. 8-12 cm Średnica w przewężeniu: ok. 3-5,5cm. Pojemność naczynia: od 200 ml do 350 ml. Najlepiej pasują bombille o dużych płaskich sitkach o długości od 19 do 29 cm Kraj pochodzenia: Brazylia ↘️ Sposób parzenia chimarrao: Wsyp susz do trzech czwartych objętości naczynia. Przesyp susz na jedną stronę. Nalej chłodnej wody w wolną przestrzeń do pełna, zostaw na 5 minut. Włóż bombille z płaskim okrągłym sitkiem w przestrzeń gdzie była zimna woda. Dolej wody 70-80°C. Twoja mate jest gotowa do spożycia po 3 minutach. Zalewaj około 15 razy. Więcej o yerba mate chimarrao i sposobie jej zaparzania dowiecie się z tego artykułu: Chimarrao - zielone szaleństwo

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Yacuy
Rodzaj
  • Yerba Mate
Waga (g)
  • 1000