DANIE (681) MAKARON Z SEREM I SMAŻONĄ CEBULKĄ PS1000+ Dąbrowa Górnicza

Danie (681) Makaron z serem i samo żoną cebulką PS1000+ to pełnowartościowy, pożywny posiłek, który łatwo można zabrać ze sobą do plecaka. Dzięki liofilizowanej postaci jest lekkie i pakowne, a proces jego przygotowania sprawia, że zachowuje swoje wartości odżywcze. Makaron z serem i smażoną …

od 44,99 Najbliżej: 29 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

Danie (681) Makaron z serem i samo żoną cebulką PS1000+ to pełnowartościowy, pożywny posiłek, który łatwo można zabrać ze sobą do plecaka. Dzięki liofilizowanej postaci jest lekkie i pakowne, a proces jego przygotowania sprawia, że zachowuje swoje wartości odżywcze. Makaron z serem i smażoną cebulką jest tradycyjnym daniem kuchni szwabskiej. Jest ono bardzo pożywne, a jednocześnie smaczne. Do jego przyrządzenia użyto dwóch rodzajów sera, Goudy i Edamu. Ser nadaje mu kremową konsystencję, zaś smażona cebulka podkręca smak. Całość idealnie sprawdzi się na regenerujący posiłek po wielogodzinnym marszu. Danie ma postać liofilizatu i waży około 200 g. Zmieści się nawet w kieszeni plecaka. Po uwodnieniu 410 ml wody otrzymujemy z niego aż 620 g pysznego posiłku. Przygotowanie trwa około 15 min łącznie z zagotowaniem wody i nie potrzeba do niego nic więcej poza łyżką. Potrawę można przygotować bezpośrednio w nieprzemakalnej torebce. Jest gotowa po 10 min od zalania wodą. Dla większej wygody na opakowaniu umieszczono miarkę pozwalającą kontrolować ilość wlewanej wody. Skład: makaron 50% (semolina, jajk sól), smażona cebula 16%, ser Gouda 6,5%, ser Edamski 6,5%. Sos serowy 6,5%, śmietana w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, mieszanka przypraw, pieprz, sól Sposób przygotowania: zalać 410 ml wrzącej wody, do wysokości 10 cm na miarce, dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę i odczekać 10 min. WŁAŚCIWOŚCI tradycyjne danie kuchni szwabskiej kremowa konsystencja bardzo pożywne i kaloryczne idealne na posiłek po dniu na szlaku niska waga i niewielka objętość przed uwodnieniem przygotowanie w mniej niż 15 min możliwość przygotowania w torebce łatwa w przygotowaniu za pomocą jedynie łyżki MIARKA NA OPAKOWANIU POZWALAJĄCA KONTROLOWAĆ ILOŚĆ WLEWANEJ WODY TECHNOLOGIE Wartość energetyczna 419 kcal (na 100 g) Porcja pojedyncza Alergeny gluten, laktoza, jaja, seler Waga 210 g po dolaniu wody 620 g Ilość potrzebnej wody 410 ml Składniki: makaron 50% (semolina z pszenicy durum, jajko, sól), cebula smażona 16% (zawiera gluten), Gouda 6,5% (zawiera mleko), Edam 6,5% (zawiera mleko), sos serowy 6,5% (zawiera mleko), śmietana w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, mieszanka przypraw (zawiera seler), pieprz, sól. Przyrządzanie: Wlać wrzącą wodę do wysokości 10 cm na skali (410 ml) bezpośrednio do torebki i dobrze wymieszać. Zamknąć torebkę i odstawić na 10 min. Alergeny: gluten, jajko, mleko, seler

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Trek´n Eat