Vivio - Bio Cukier kokosowy 1000G Częstochowa

BIO CUKIER KOKOSOWY 1000G Opis: PRODUKT EKOLOGICZNY BIO cukier kokosowy, to produkt ekologiczny. W krajach azjatyckich cukier kokosowy zalicza się do surowców leczniczych, a palma kokosowa jest nazywana „kalpa vriksha”, czyli "drzewo życia". W Malezji palmę tę zwie się „pokok seribu guna”, co …

od 29,09 Najbliżej: 1 km

Liczba ofert: 1

Oferta sklepu

Opis

BIO CUKIER KOKOSOWY 1000G Opis: PRODUKT EKOLOGICZNY BIO cukier kokosowy, to produkt ekologiczny. W krajach azjatyckich cukier kokosowy zalicza się do surowców leczniczych, a palma kokosowa jest nazywana „kalpa vriksha”, czyli "drzewo życia". W Malezji palmę tę zwie się „pokok seribu guna”, co znaczy „drzewo tysiąca zastosowań”. Tradycyjna medycyna chińska często korzysta z dobrodziejstw cukru kokosowego stosując go w wypadku chorób górnych dróg oddechowych oraz bólu gardła. NATURALNA SUBSTANCJA SŁODZĄCA Cukier kokosowy to naturalna substancja słodząca i ciekawa alternatywa dla białego cukru, zwłaszcza z uwagi na oryginalny smak, jak i niższy indeks glikemiczny. Obok innych słodzików, takich jak ksylitol czy stewia, cukier kokosowy zyskuje równie dużą popularność i wchodzi w skład diety osób świadomie odżywiających się. Cukier palmowy, bo tak również jest nazywany, w smaku przypomina cukier brązowy. W większości składa się z sacharozy, ale występuje w nim również glukoza i fruktoza. Jego skład jest zmienny, w zależności od odmiany, wieku palmy kokosowej, jak i sposobu odparowywania soku w procesie produkcji. Stąd w jego składzie mogą występować liczne minerały i przeciwutleniacze. WITAMINY I MINERAŁY Cukier z palmy kokosowej bogaty jest w minerały i witaminy cenne dla naszego organizmu m.in.: potas, żelazo, magnez, cynk a także witaminę C i witaminy z grupy B, które korzystnie wpływają na pracę układu nerwowego, immunologicznego i krwionośnego. Pąki kwiatów kokosa, z których produkuje się cukier stanowią bogactwo naturalnych przeciwutleniaczy, aminokwasów, kwasu octowego i enzymów. Cukier kokosowy jest produktem naturalnym i nie zawiera sztucznych barwników. PRODUKCJA CUKRU KOKOSOWEGO Cukier kokosowy wytwarzany jest z kwiatostanów palmy kokosowej. Ich łodygi po nacięciu dają biały sok o słodkim posmaku. Cały proces zbierania płynu może odbywać się nawet przez miesiąc, za to jedna palma rocznie produkuje go nawet 300 litrów. Odparowana ciecz po zgęstnieniu przekształca się brązowy syrop. Podgrzana zyskuje sypką konsystencję. Stosowanie: Cukier kokosowy używać można w kuchni na co dzień, do słodzenia kawy i herbaty, do wyrobu ciastek, wypieków oraz koktajli. W indyjskiej kuchni stosowany jest do różnych kaw, ciastek i deserów. Nadaje daniom niepowtarzalnego smaku i aromatu. Jest doskonałą alternatywą dla cukru trzcinowego. Stosowany jest np. do zrównoważenia słonego smaku ryb oraz do dań typu curry i sosów. Cukier z palmy kokosowej z powodzeniem zastąpi posypkę na wypiekach i doskonale skomponuje się z daniami pikantnymi. Składniki: Cukier kokosowy z wyselekcjonowanych kwiatów Cocos nucifera. Data ważności: 2023-09-30

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Marka
  • Vivio
Rodzaj
  • Cukier
Waga (g)
  • 1000
Cechy
  • Nie zawiera substancji zbrylających
  • Produkt ekologiczny
  • Produkt wegański
  • Produkt wegetariański
Dystrybucja
  • None

Opinie Vivio - Bio Cukier kokosowy 1000G Częstochowa

Na liście znajdują się opinie, które zostały zweryfikowane (potwierdzone zakupem) i oznaczone są one zielonym znakiem Zaufanych Opinii. Opinie niezweryfikowane nie posiadają wskazanego oznaczenia.

Ocena ogólna
5 na podstawie 3 opinie
  • vega181
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    Cukier zgodny z opisem, jest to produkt, który mi smakuje.
    • aromat
    • jakość
    • smak
  • Izabela
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
  • b...r
    5
    Opinia została napisana przez użytkownika, który kupił produkt.
    super
    • aromat
    • jakość
    • smak