Zdjęcie Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne - Czempiń

Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne Czempiń

Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w …

Ostatnia znana cena: 6,97 zł Najbliżej: brak

Liczba ofert: 0

Opis

Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.

Specyfikacja

Podstawowe informacje

Autor
  • Colette Prommer, Stefan Grossauer
Wybrane wydawnictwa
  • RM
Okładka
  • Broszura
Format
  • 205 x 143 x 15 mm
Rok wydania
  • 2021
Ilość stron
  • 196
ISBN
  • 9788377735633